Den verdenskjente fotballspilleren fra Bryne, Erling Braut Haaland (22), skaper overskrifter stadig vekk. I juni ble det offisielt at 22-åringen gikk over til Manchester City, men i disse dager er det noe litt annet enn fotball som vekker oppsikt.

Haalands luksuriøse livsstil og klesstil har kapret oppmerksomheten til mange fans, også den internasjonale pressen. Unggutten fra Bryne har flere ganger vist frem sine dyrebare antrekk på Instagram, blant annet ikledd merker som Burberry og Louis Vuitton.

Han har både blitt hyllet og kritisert for sin særegne stil, men nå er det hårfrisyren som er blitt den nyeste snakkisen.

Faller ikke i smak

Haaland er ofte å se med den høyst populære hårstilen «man bun», som innebærer at menn med lange lokker har oppsatt håret i en ball. Dette er en svært praktisk hårstil for fotballspillere, og det siste året har 22-åringen knapt blitt sett på banen uten den favoriserte hestehalen.

Den siste tiden har Manchester City-spilleren nærmest vokst ut av hårknuten, og på tirsdag viste han et glimt av sine lange og lyse lokker på Instagrams historiefunksjon.

Nettavisen har tatt en prat med kjendisstylist Marianne Jemtegård (43), og etter en vurdering av 22-åringens stadig voksende lokker er det tydelig at hun ikke er i ekstase over hårstilen.

– Ut ifra det bildet så tenker jeg at den hårknuten han vanligvis bruker er et veldig godt valg, og ikke bare på fotballbanen - også av fotballbanen, sier en brutalt ærlig Jemtegård og forsetter:

– Jeg tenker den looken er for spesielt interesserte. Det er kanskje ikke en innertier.

Les også: Haaland sparte ikke på kruttet: Handlet for over 40.000 kroner

Det hender at fotballspilleren fra tid til annen dropper hårstrikken og viser frem den lange frisyren, men i stylistens mening minner sveisen henne om en hockeysveis inspirert fra barokktiden.

Selv om den luftige «hockeysveisen» ikke er en personlig favoritt for Jemtegård, lovpriser hun den unge stjernen for at han prøver noe nytt, og hun skal hvert fall følge spent med på Haalands utvikling videre.

Ris og ros

Jemtegård forklarer også at fotballspillere må være kreative når det gjelder å vise frem personligheten sin på banen, og dermed er det hårfrisyrer som hjelper de med å skille seg ut.

Hun trekker frem David Beckham (47) som et godt eksempel når det gjelder å være hårfin. Beckhams skiftende hårstiler hjalp en god del på oppmerksomheten og imaget, noe hun mener vil hjelpe Haaland også.

– At han er en trendsetter på fotballbanen så vel som utenfor er det ingen tvil om, så hvis han ikke regner med at frisyrer er en viktig del av den stilpakken, er jo det litt dumt, mener stylisten om Haaland.

Om unggutten fra Bryne vil gjøre like mange endringer som Beckham, vil tiden vise. Men hun mener derimot at Haaland gjør lurt i å investere både tid og penger i garderoben.

Les også: Haaland-bildene skaper latter i sosiale medier: – Det ser ut som han skal flytte inn på studenthybel

Alt fra flashy joggedresser fra Gucci eller Dolce&Gabbana, til noe Jemtegård kaller en cocky og tøff «man bun», mener stylisten er riktige valg fra 22-åringens side.

Hun er spent på hva det neste vil bli, og spår at fotballstjernen skaffer seg en «sleeve», som betyr at en eller to armer er fulldekket av tatoveringer, noe som også er svært populært i fotballmiljøet.

Flørter med hårklipp på Instagram

Selv om kjendisstylisten ikke er helt overbevist over 22-åringens lange lokker, har Haaland tidligere svart på de åpenbare mange spørsmålene angående håret hans.

På Instagrams historiefunksjon har han publisert en rekke bilder av seg med en lilla bøttehatt fra Louis Vuitton, hvor han svarer på blant annet på spørsmålet om han skal ta en tur til frisøren snart eller ei.

«Nei, jeg trenger ikke å klippe meg», skriver han i det ene Instagram-historien.

Videre kommer han selv med et forslag til en ny frisyre:

«Kanskje jeg skal få en britisk fade? Sånn at jeg kan passe inn?», undrer 22-åringen seg og referer til den populære hårfrisyren i Storbritannia.

Les også: Jan Tore Kjær: – På tide å skryte litt av SAS

Om han skulle anskaffe seg det, ville ikke heller det falt helt i smak hos Jemtegård. Hun kommer heller med et aldri så lite stiltips til unge Haaland.

– Litt lengde i håret er bra, men han bør definitivt ha det litt kortere i nakken. Da får han frem det flotte og sunne håret sitt – uten å måtte sette det opp i en «bun» som jeg ikke er så glad i, anbefaler Jemtegård.