Gå til sidens hovedinnhold

Erna på rånetreff: Full gass med stjernene i Rådebank

Statsminister Erna Solberg møtte «Rådebank»-stjerner i Bø.

- Det var litt av en overraskelse. Dette kunne vært en scene fra «Rådebank», sier Bø-råner Silje Shaffe Schaufel til Nettavisen like før statsminister Erna Solberg dukket opp i Bøgata mandag.

- Bø har blitt litt hipt nå, sa statsministeren under besøket i Midt-Telemark kommune med henvisning nettopp til NRKs dramaserie, som produseres av selskapet Fenomen.

Spiller inn ny sesong

Bygda fikk besøk både av statsministeren og to statsråder, Nikolai Astrup og Linda Hofstad Helleland.

Det skjer mens teamet bak NRK-serien er i full gang med innspilling av sesong 3 av «Rådebank».

Skuespillerne Odin Waage og Maja Christiansen tok en pause fra innspillingen for å møte statsministeren, som nå har innledet valgkampen.

Se klipp av Erna sitte på med rånerne under:

- Mer liv i gata

- Det er blitt mer liv i gata etter «Rådebank», og mange er nysgjerrige, sier Morten Febakke til Nettavisen.

Lastebilsjåføren er også en del av rånemiljøet i Bø, men jobber nå som bilansvarlig assistent under innspillingen.

Febakke og rånekollega Silje Shaffe Schaufel, som begge har hatt statistroller i serien, tok med statsministeren og de to statsrådene på kjøretur i hver sin bil. Skuespillerne Odin Waage og Maja Christiansen, som spiller GT og Hege Husby i NRK-serien, var også med.

Fikk kjøre Lincoln Continental

Statsministeren ble invitert med på kjøretur i Febakkes 1970-modell Lincoln Continental Mark III, mens Schaufel tok Astrup med i sin Volvo 940, mens Helleland fikk kjøre Volvo 850, som er den nye bilen til karakteren GT i sesong 3 etter at han måtte vrake sin Volvo 240 i sesong 2.

- Den siste tida føler jeg vi har blitt kjent med Bø og hverdagslivet her, sa Linda Hofstad Helleland, da hun på en pressekonferanse mandag ettermiddag snakket om regjeringens strategi for distrikts-Norge, som var den egentlige grunnen til Bø-besøket.

Innspillingen av en ny sesong startet i mai og skal holde på til begynnelsen av juli, skriver lokalavisa Bø blad. De som er involvert vil ikke røpe noe om tema og innhold. Produsent Knut Inge Solbu sier til avisa at det blir både nye innspillingssteder og nye karakterer.