Gå til sidens hovedinnhold

Espen Eckbo gjør julekalender-comeback etter ti år – inspirert av skandalereality

– Vanskelig å motstå fristelsen, sier Eckbo om comebacket.

Espen Eckbo (48) gjør comeback med ny «nissekalender» på Discovery i desember, melder kanalen torsdag formiddag.

Dette blir komikerens tredje julekalender-sesong. I år er det 20 år siden «Nissene på låven» ble sendt for første gang, og ti år siden oppfølgeren «Nissene over skog og hei».

Den nye sesongen har fått navnet «Nissene i bingen» – og er inspirert av realityprogrammer der poenget er å parvis kjempe om å få beholde plassen sin og til slutt stå igjen som det siste paret.

Les også: Går tilbake til originalen: Nå skal «Ex on the Beach» til Hellas

– Med de siste årenes utvikling innen reality-TV, var det vanskelig å motstå fristelsen til å lage en tredje sesong. Denne gangen handler det om å sette sammen deltakere i par og påføre forholdet utfordringer. Ingen par møter vel større utfordringer enn nissepar i førjulstida, når alminnelig lidenskap og sjalusi kombineres med juleforberedelser og stress, sier Espen Eckbo i en pressemelding fra Discovery.

Både kjente og nye fjes

I «Nissene i bingen» samles 24 single mennesker på en nedlagt farm, der de lever parvis som Nissefar og Nissemor i 24 dager.

Hver kveld må én nisse dumpes, før det sterkeste nisseparet kåres på julaften.

Det er Jakob Schøyen Andersen som skal lede programmet, der blant andre Torjus Tveiten, Fridtjof Josefsen Stenseth, Caroline Glomnæs, Caroline Johansen, Andrea Berntzen, Hina Zahidi, Natalie Bjerke Roland, Henrik Fladseth og Jon Øigarden dukker opp som nisser.

Les også: Prins Harry truer med søksmål mot BBC etter navnedrama

I tillegg gjør gamle kjenninger som Atle Antonsen, Trond Fausa Aurvåg, Mariann Saastad Ottesen, Henrik Elvestad, Siw Anita Andersen, Eivind Sander, Line Verndal og Nikis Theophilakis comeback i julekalenderen.

– Godt rustet gjeng

Espen Eckbo er godt fornøyd med gjengen som dukker opp i den tredje sesongen av julekalenderen.

Les også: «Paradise Hotel»-Emmelie trakk seg etter sykdomshelvete

– Det har vært veldig motiverende å få med seg en ny generasjon skuespillere. De husker «Nissene på låven» fra sin egen barndom og fikk «Paradise Hotel» inn med puberteten. Det gjør dem godt rustet for Nissene i bingen, og de har tilført masse leken energi til prosjektet, sier han og legger til:

– Jeg vil si at Jakob som programleder Jon Olavsen, er mer troverdig enn de fleste andre reality-programledere, sier Espen Eckbo i pressemeldingen.