Den første uken på Steinsjøen gård i Hurdal har ikke bare bydd på gårdsidyll for kjendisene, og søndag måtte den første deltakeren forlate gården, etter et svært kort opphold.

Så langt har årets kjendissesong bydd på mye dramatikk, som førte til at første deltaker selv valgte å forlate gården etter bare to dager.

Les også: Angrer på egen reaksjon: – Tenkte: «Hva f**n er det du sier?»

Søndag var det imidlertid klart for sesongens første tvekamp, og det var til slutt TV-profil Aleksander Sæterstøl (27) og komiker Espen Lervaag (45) som måtte ut i kamp – etter at storbonde Ørnulf Høyer (60) valgte førstnevnte som førstekjempe tidligere denne uken.

Overkjøring

Som andrekjempe er det imidlertid Lervaag som får velge grenen de to kjempene skal konkurrere i, og det var aldri noen tvil om hva han skulle velge. Han har hele veien sagt han ville velge øksekast om han fikk velge, så slik ble det.

Tvekampen mellom de to blir imidlertid aldri ordentlig spennende, da Sæterstøl imponerer med sine kast på blink.

– Jeg har aldri prøvd øksekast før, men jeg tenkte at produksjonen hadde lagt opp til at man har riktig avstand av fra blinken sånn at det bare var å sikte egentlig, sier Sæterstøl til Nettavisen, og er selv overrasket over hvordan det gikk.

Etter to kast klarer Sæterstøl å sikre seg hele sju poeng, mens Lervaag aldri rekker å komme helt inn i kampen før den er avgjort. Stillingen ender 7–1 i fordel Sæterstøl, og Lervaag må med det pakke tingene sine og forlate Steinsjøen gård etter bare én uke på gården.

– Det var veldig kjipt. Vi trengte en Espen inne på gården og jeg kom veldig godt overens med han. Vi hadde det veldig gøy sammen så det var kjedelig at han måtte dra hjem, sier Sæterstøl.

Ville ikke orket mer

Lervaag legger ikke skjul på at han skulle ønske han holdt litt lenger og ikke slurvet med kastene sine overfor de andre deltakerne og programleder Tiril Sjåstad Christensen (27).

Til Nettavisen forteller komikeren at han ser på oppholdet sitt på gården som stort sett hyggelig. Og 45-åringen gjemmer seg bak sannheten om at det ikke var han som var den første til å forlate gården.

– Noen trakk seg før meg så jeg går for nest sisteplass, sier Lervaag med en god latter.

Han understreker at han ikke har vært like bråkete som andre deltakere, og har derfor kost seg.

Lervaag er derimot usikker på om han hadde orket å bli værende dersom dramatikken som har oppstått inne på gården ikke hadde gitt seg.

– Jeg hadde ikke orket å være der hvis det skulle være sånn uke etter uke. Det var deilig å komme seg bort fra det, sier han til Nettavisen og utelukker ikke mindre drama fremover.

Til slutt oppsummerer han de beste sidene ved å reise hundre år tilbake i tid, og trekker fram en av deltakerne som en av dem.

– De beste minnene jeg tar med meg fra det korte oppholdet på gården er at det var ingen mobil, alle folkene og Trond Moi som laget god mat, sier han.