Fredag er det 10 år siden den engelske jazzsangerinnen Amy Winehouse døde bare 27 år gammel. Hun blir fortsatt godt husket den dag i dag for musikken, og den dype stemmen, som fremdeles ljomer ut fra høyttalere verden over i en karakteristisk, unik fusjon av jazz, soul, R&B, pop og blues.

Den 23. juli 2011 ble Winehouse funnet død i sitt eget hjem i London, etter at hun døde av alkoholforgiftning. Da hadde hun fem ganger så høy promille som er lovlig for å kjøre i Storbritannia og over et nivå som var dødelig.

Les også: 90-tallsstjernen er tilbake: – Sluttet å være sint

Winehouse hadde i flere år før sin død slitt med alkohol- og dopproblemer, men skal ifølge faren Mitch har klart å legge avhengighetene bak seg i løpet av månedene før hun døde.

- Amy hadde sluttet å drikke, men begynt igjen den uken hun døde, sa familien i en uttalelse etter at hennes død ble regnet juridisk som en ulykke, og utelukket selvmord og en kriminell handling.

I 2011 ble hun beskrevet som en ung, trøblet stjerne «gone too soon», av musikkmagasinet Rolling Stones.

Les også: Piers Morgan nekter å beklage til Meghan: - Jeg vil heller spise veganske pølsehorn

- Jeg drikker hver eneste dag

Selv om Winehouse angivelig skal ha begynt å få orden på alkoholproblemene i månedene før hennes tragiske død, hadde problemene fulgt stjernen i lang tid.

Nå, 10 år etter, har et intervju Winehouse gjorde helt tilbake i 2003 sett dagens lys etter at det ble delt med britiske The Sun og satt både familien og fansen i sjokk.

I intervjuet innrømmer Winehouse at hun drakk alkohol hver eneste dag, og at hun begynte å drikke alkohol allerede som 12-åring.

Les også: Kjendisene saksøkes for å dele bilder av seg selv

- Jeg drikker hver eneste dag, men vanligvis ikke Jack Daniel's. Jeg har drukket Jack Daniel's i åtte år, sier Winehouse i intervjuet før hun fortsetter:

- Alle vet det, det er som Jack og Cola sammen. Som da man var yngre og ville bli litt mer beruset enn alle andre, da drikker du whiskey. Du vet det som barn.

Winehouse fortsetter med å ramse opp all annen sprit hun liker mens hun går nedover en gate i Camden i Nord-London, hvor hun bodde.

- Og Dooleys toffee vodka. Herregud, jeg kunne lett drukket en flakse med det hver eneste kveld.

Under intervjuet hører man også at hun skubber borti en annen på gaten i Camden, hvor hun roper mot personen.

- Hold deg unna meg, din «freak», roper hun før hun unnskylder seg til intervjueren og sier det er mange «freaks» i Camden.

Les også: Kate Beckinsale går hardt ut mot botoxrykter: - Jeg blir forbanna

Beste kvinnelige artist

Winehouse trøblete liv og hennes tragiske død er naturligvis det som kommer til manges minne når man tenker tilbake. Men hennes karriere er også en av musikkhistoriens mest begavede og innflytelsesrike musikere og låtskrivere.

Winehouse vant fem «Grammy»-priser for albumet hennes «Back to Black» fra 2006 og fikk annerkjennelse for låten «Love Is a Losing Game».

Les også: Her viser skuespilleren frem litt for mye på den røde løperen

Albumet ble et av best selgende albumene i Storbritannia, og ligger den dag i dag på en 12. plass, rett foran Madonnas «The Immaculate Collection».

I tillegg tok hun i 2008 rekord for antall «Grammy»-priser vunnet av en kvinnelig artist med fem priser, og ble skrevet inn i Guinness rekordbok. Den dag i dag har Beyonce og Adele tatt over rekorden med seks priser.

Fire av de fem prisene var av de såkalte «fire store»: Beste nye artist, årets album, årets låt (for låten «Rehab») og beste vokale popalbum.

Les også: Britney Spears i retten igjen: - Jeg vil at faren min skal etterforskes