Omtrent alt øl du har drukket er laget på vørter som har vært kokt. Aldri mindre enn en halv time, som regel en times tid - og noen ganger i flere timer. Da for å redusere vanninnholdet, og med det få en sterkere vørter, eller for å få frem karamellsmak fra kokingen.
Ukens øl er ikke kokt i det hele tatt. Den er kun varmet opp nok til at bakterier blir drept (pasteurisert). Dette er en tradisjonell metode for ølbrygging i deler av landet.
Les også: To spennende øl fra Nøgne Ø
Noe som gjør øl laget på denne måten spennende i seg selv, men her gjør Nøgne Ø det ekstra spennende ved å humle den på den mest moderne måten. Det vil si at det brukes mye humle - og den tilsettes sent.
Nøgne Ø, The Sauce
DDHRAWIPA (Double Dry Hopped RAW IPA)
I glasset ser den enkelt forklart ut som appelsinjuicen du åpnet i går og nettopp tok ut av kjøleskapet for å kose deg med; gul, ikke den knallgule fargen ferskpresset juice har, men rikelig gul nok til å være svært fristende.
Duft av fruktskall, nyslått gress, sitrus og grønne druer, mens det ligger en lett søtlighet - tett på vanilje, men ikke helt der - under det hele.
I smaken kommer råskapen tydelig frem. Dette er friskt og forfriskende, med smaker av mango, gress, hvete og sitrus pakket inn i en god balanse mellom syrlighet og bitterhet.
Et øl som passer glimrende til helgens start på Premier League.
Nasjonalitet: Norsk
Tilgjengelig: Vinmonopolet, 12132902
ABV: 6,5%
Volum: 0,5 l
Pris: 55,00
Literpris: 110,-
