I disse dager er det beintøffe realityprogrammet «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» igjen å se på TV, der ti kjendisdeltakerne får bryne seg på flere krevende utfordringer.

Les også: Anklaget for ryktespredning før TV-innspilling: – Det er ikke sant!

Men det er ikke bare fysiske utfordringer som møter deltakerne i løpet av turen. I programmets tredje episode får de to lagene beskjed om at de skal legge ut på en lengre biltur, som de kun får drøye to timer på å gjennomføre.

Der møter det ene laget, kalt Lindesnes, på et dilemma som gjør at de må lene seg på gavmildheten til fremmede.

Tigget til seg penger

På Lindesnes-laget finner man Silje «Bendik» Halstensen (31), lege Kaveh Rashidi (33), skøyteløper Ida Njåtun (31), komiker Trine Lise Olsen (46), og skuespiller Jørgen Evensen (31).

Under bilturen gikk laget tom for mat, og da de kjente sulten komme snikende på oppstod et problem: De hadde ikke penger.

Da laget til «Hvite gutter»-skuespilleren, Jørgen Evensen, gjorde et stopp på en bensinstasjon hadde de en klar agenda om å tigge, ettersom de var sultne og hadde gått tom for både mat og penger.

– Vi var alle enige om at vi skulle tigge da vi stoppet der, vi skjønte at vi måtte det, sier Evensen til Nettavisen.

Les også: Kaveh Rashidi kom rett fra fødeavdelingen til premierefest

Kamerateamet fulgte dermed tett etter da Evensen speidet bensinstasjonen i håp om å få hjelp. Ifølge 31-åringen måtte det flere forsøk til, og han forteller at de første som ble spurt var nokså skeptiske.

Men omsider fant de noen som takket ja til å kjøpe mat til de fem realitydeltakerne.

Her prøver Evensen å få fremmede til å kjøpe mat:

Heldigvis for lag Lindesnes fikk «Hvite Gutter»-skuespilleren øye på to unggutter som kom kjørende forbi, og Evensen så en ypperlig mulighet til å utnytte skuespillerkarrieren sin på vegne av laget.

– Da jeg så de gutta tenkte jeg at de så ut som de kunne sett på «Hvite Gutter», sier Evensen og legger til:

– De kjørte en ganske fin bil, også, så jeg tenkte at her var det kanskje mulighet for å få dem til å legge ut for oss.

Handlet for over tusenlappen

Med de generøse guttene på slep hamstret laget mat fra bensinstasjonen. De endte opp med å fylle tre bæreposer med mat, og prislappens sum endte på et firesifret beløp.

– Det ble litt over 1000 kroner, og vi tok det meste som ville gi rask næring, innrømmer skuespilleren.

Matvarene som endte opp i posene var blant annet sjokolade, boller, Litago og nøtter, ifølge Evensen.

Les også: Gir seg etter sju sesonger: Dette skal «Hvite gutter»-gjengen gjøre nå

Det var en ren tilfeldighet at nettopp de to guttene kjørte forbi mens kameraene rullet, og Evensen kan forsikre at tiggingen var helt ekte.

På tidspunktet denne saken ble først publisert var ikke guttenes identitet er ikke kjent, og Evensen sa overfor Nettavisen at han ikke hadde hatt noe kontakt med de.

Men etter publisering tok det ikke lang tid før guttenes identitet ble avslørt, og at det var Kenneth Kartevoll (21) og Harald Lid (20) som stod for regningen på bensinstasjonen.

Det betyr også at fire måneder etter hendelsen har Evensen omsider kommet i kontakt med de spandable guttene - det kan du lese mer om her.

Vil gjerne betale for seg

Det er ingen tvil om at 31-åringen og resten av laget hans var takknemlige for guttenes gest, men skuespilleren avslører den dag i dag at de spandable karene ikke har fått pengene sine tilbake.

I episoden ser det ut til at de ukjente guttene ikke nødvendigvis bryr seg fullt like mye om tilbakebetalingen.

– Jeg sa til guttene at de måtte sende meg en melding på Instagram, og at vi skulle vippse dem, men de bare børstet det vekk og sa at «det går bra».

– Vi prøvde genuint å få det frem at de skulle få tilbake pengene, legger realitydeltakeren til.

Les også: Tom Stiansen om frykten for programleder-bytte: – Har tenkt på det i flere år

Nå, flere måneder etter at Evensen tigget mat på en lokal bensinstasjon i Grimstad, kommer han derimot med en oppfordring til guttene de møtte:

– Jeg har ikke hørt noe fra dem, så de må veldig gjerne ta kontakt, sier Evensen, som åpenbart venter spent på en Instagram-melding.