Ifølge CNN skal EU nå ha bedt Netflix og andre streamingtjenester om å stoppe strømming av video i såkalt «high definition» under den pågående korona-pandemien.

Den amerikanske nyhetsgiganten melder at det nå er så mange land som er i full lockdown og at det har store innvirkninger på bredbånd og internetthastighet over hele verden.

LES OGSÅ: Internett i Norge i fare for å knele

LES OGSÅ: Kjedelig uten idrett på TV? Disse 15 sportsfilmene bør du se (+)

- Kritisk periode

Flere millioner mennesker jobber i disse dager hjemmefra, i tillegg er barn og ungdom hjemme fra skole. Dermed er det ekstreme mengder av brukere på strømmetjenester overalt i verden, inkludert Norge.

Europa-kommisjonæren Thierry Breton, er ansvarlig for EUs interne marked som dekker over 450 millioner mennesker. Han twitret onsdag om situasjonen og at han har vært i kontakt med Netflix-direktør Reed Hastings. Breton ønsker at folk nå skal skru av HD-oppløsning når det ikke er nødvendig for å sikre internett-tilgang til alle, skriver CNN.

De to topplederne skal ha et nytt møte torsdag for å diskutere situasjonen.

Netflix har allerede uttalt at de justerer kvaliteten på strømming til kapasiteten på ulike nettverk.

- Beton har sin fulle rett til å påpeke viktigheten av å sikre at internett fortsetter å virke på en god måte under denne kritiske perioden, uttaler Netflix.

LES OGSÅ: Professor i: - Pandemien kan vare i ett til to år

Facebook merker endringer

Også Facebook skal ha merket effektene av korona-pandemien. Det sosiale nettverket skal være hardt testet av alle brukerne som nå er aktive.

Mark Zuckerberg har også uttalt at Facebook merker store endringer i bruk nå som koronaviruset tvinger flere millioner av mennesker til å være hjemme over hele verden.

Det kommer nå flere rapporter om store utfordringer ved bruk av internett flere steder i verden.

- Det er problemer også i Thailand. Faktisk fungerer det bedre å jobbe via 4G på mobilen enn på hjemmenettverket. Facebook har imidlertid store problemer, både på mobil og bredbånd, sier Nettavisens vaktsjef i Bangkok.

Onsdag var det også store internettproblemer i Norge. Telenor kunne melde om at det var problemer med bredbånd over hele landet.