Etter at HBO-serien «Euphoria» oppnådde braksuksess i 2019 havnet flere av de unge skuespillerne i medias søkelys i rekordfart, deriblant Sydney Sweeney (24).

Det er spesielt 24-åringen som har vakt oppsikt siden seriens start. Årsaken skyldes at hennes karakter, Cassie, har opptil flere lettkledde scener og nakenscener av en seksuell natur.

Hun har tidligere uttalt seg om de intime scenene. Da hun nylig stilte opp i et stort intervju med magasinet The Hollywood Reporter kom det tydelig frem at hun ikke utelukker slike scener senere i karrieren.

Ønsker endringer i bransjen

Gjennom to sesonger har Sweeney spilt karakteren, Cassie. I seriens forløp har hun enten vært toppløs eller svært lettkledd i flere scener. Flere av hennes kollegaer har tidligere reagert på mengden med nakenscener i serien, blant annet Minka Kelly (42) som syns det var svært ukomfortabelt å kle av seg foran kameraene.

Men 24-åringen virker ikke å plages av det, skal man tro det ferske intervjuet.

– Jeg har ikke noe problem med å spille inn sånne scener og jeg skal ikke slutte å gjøre de heller, forteller hun til magasinet.

Skuespillerinnen forklarer videre at selv om lettkledde scener er en del av jobben, ønsker hun likevel å se noen endringer i bransjen.

Les også: Realityfamilien har skapt skandaler gjennom ti år. Nå vekker de oppsikt igjen

Sweeney mener det bør være enklere å skape en åpen og sunn dialog rundt hvordan skuespillere «dømmes» etter slike intime scener.

– Folk glemmer at jeg spiller en karakter. De tenker at jeg siden jeg er naken på TV så er jeg et sexsymbol, sier «Euphoria»-stjernen».

Det er karakteren Cassie som har majoriteten av nakenscenene i HBO-suksessen, og Sweeney mener dermed det ikke er unaturlig at hun blir dubbet som et «sexsymbol», noe hun rett og slett ikke kommer utenom.

Les også: «Game of Thrones»-stjernen etter hjerneblødningene: – Utrolig at jeg kan snakke

Men det er ikke alle nakenscener «Euphoria» som lar seg gjennomføre. I et intervju med The Independent tidligere i år fortalte Sweeney at hun måtte be produsenten om å kutte flere nakenscener, som i hennes mening var ubetydelige for episodens plott.

Tjener for dårlig

Før Sweeney landet en rolle i «Euphoria» har hun hatt noen mindre roller i andre populære TV-serier, blant annet «The Handmaid's Tale». Tidligere denne måned ble hun nominert til to Emmy-nominasjoner for HBO-serien, noe som åpenbart var et stort øyeblikk for den unge skuespilleren.

I det åpenhjertige intervjuet som kom ut 27. juli snakker Sweeney om baksiden ved å jobbe som skuespiller. Til tross for at hun oppnår stadig mer suksess, føler hun ikke alltid på økonomisk sikkerhet.

Les også: Jennifer Lopez garderobe vekker oppsikt: Brukt klær til over en million kroner

Sweeney vokste opp i en middelklassefamilie og som 13-åring bestemte hun seg for å satse på skuespilleryrket, dermed ble mye av familiens midler brukt på å oppfylle drømmen hennes.

Selv om det tok tid før hun kunne leve av yrket sitt føler hun fortsatt i dag mye usikkerhet knyttet til økonomien. For Hollywoods best betalte skuespillere er dette neppe en bekymring, men ifølge Sweeney skal hennes agenter, management og advokater ha en viss andel av lønnsslippen hennes.

– Hvis jeg har lyst til ta en pause på seks måneder så har jeg ikke inntekt til å dekke det, forteller hun til The Hollywood Reporter.

Derfor har hun påtatt seg andre lukrative modelljobber for luksuriøse klesmerker, blant annet Miu Miu og Armani. Hun hadde ikke overlevd i Los Angeles foruten ekstrajobbene, hevder hun selv.

Det har også fått den unge jenta til å tenke på fremtiden, og hun røper i intervjuet at hun er bekymret for at hun ikke har råd til å bli mor med det første.

– Jeg har alltid hatt lyst til å bli en ung mor, men jeg frykter at det ikke finnes noe støtte og få hvis jeg ikke jobber, sier den 24 år gamle skuespilleren.