Sashimi er kjent verden over og som oftest er det en laks som gjelder, nemlig norsk. Vi er med andre ord heldige som bor i landet med den beste laksen. Retten er fra Japan, men landet har helt siden 1985 importert norsk laks til sin sashimi. Her selges fisken på markeder i Tokyo knappe ett døgn etter de kommer opp fra havet i Norge. Det bør vi være stolte av.
Muligheten vi riktignok bør benytte oss av er tilgangen på verdens beste laks. Og med den deilige laksen skal kokk Rudi vise deg hvordan du raskt og enkelt lager en helt nydelig og frisk sashimisalat. Vinekspert Kjell-Gabriel forteller om vinen som passer perfekt til. Nyt!
Vin til maten
For dagens vin har Kjell- Gabriel tatt turen til Spania og funnet en deilig frisk hvitvin som man nesten smaker litt salt i. Frisk syrlighet passer perfekt til denne retten.
Albariño de Fefiñanes 2019 kr 250.00 - varenummer: 4405001
Oppskriften
Salma laks 300 g
Mango
Granateple
Vårløk
Koriander
Agurk
Ponzusaus:
1 ss østerssaus
2 ss soyasaus
2 ss eddik Sesamolje (etter ønske)
Dryss over sesamfrø