«Ex on the Beach – Afterski» har på kort tid fengslet TV-seere over hele landet med intenst drama, sex, vennskap og romantikk. Ekser har allerede sjekket inn i villaen, som i år er i Hemsedal, og spenningen om hvem som blir den første til sjekke ut har allerede satt fart på nervene.

Å flytte produksjonen til fjellet i Norge fremfor på en strand i Brasil, ser ut til å ha blitt en suksess for produksjonen. Det er likevel ikke alle som er like begeistret for årets sesong.

Tidligere denne uken skapte blant annet en opphetet scene mellom deltakerne Bettina Buchanan (25) og Yasmine San Miguel Moussaoui (22) storm i sosiale medier. Overfor Nettavisen kunne imidlertid Yasmine og deltaker Mario Riera fortelle at sannheten om krangelen var en helt annen enn det som kom frem på TV.

Les mer: Bryter ut i full krangel i «Ex on the Beach – Afterski» – virkeligheten var en helt annen

At det klippes i reality- og andre TV-produksjoner er noe man må forvente, og som de aller fleste er kjent med. Det deltakere i reality-serier ofte kan reagere på er hvordan episodene blir klippet på. Men nå mener Yasmine fra «Ex on the Beach - Afterski» at produksjonen har gått for langt. Hun hevder overfor Nettavisen at det gjort mer enn bare klipping i årets sesong. Hun mener produksjonen også har klippet i hendelsesforløpet og manipulert en historiefortelling.

– Føler meg brukt

Ifølge Yasmine er det flere klipp enn bare den ovennevnte krangelen som er blitt diktet opp av produksjonen. Hun hevder blant annet at intrigen mellom henne, Johannes Magnussen (24) og Bettina er blitt gjenfortalt feil.

– Det stemmer at det var en diskusjon rundt Johannes, men ikke at den var så intens. Det er klippet veldig hardt, og hendelsesforløpet stemmer ikke overens med virkeligheten, sier Yasmine, som mener man kan se i episoden at klippene er flyttet frem og tilbake i tid.

– Jeg bytter fra å ha på meg sminke, til å plutselig ikke ha på meg sminke. Og noe jeg har grått for på kvelden, gråter jeg plutselig for på dagen, sier Yasmine.

Yasmine sier hun forstår at produksjonen er nødt til å klippe i episodene, og vet godt hva hun har takket ja til. Likevel synes hun ikke det er greit når konteksten på dramaet som utspiller seg forsvinner.

– Jeg synes det rett og slett er dårlig gjort av produksjonen. Konteksten forsvinner helt, og jeg føler meg brukt. Å endre hendelsesforløpet er manipulering av innholdet, mener Yasmine.

Les også: Kjetil leier ut luksushytta til «Ex on the Beach»: – Ikke bekymret

– Utnyttet en sårbar situasjon

Ekstra sterkt reagerer Yasmine på klippingen av programmet da hun oppdaget at en svært følsom hendelse også hadde blitt satt i en helt annen kontekst enn hvordan hun sier det faktisk var. Før Yasmine sjekket inn på villaen hadde hun akkurat mistet et familiemedlem, noe som preget henne under oppholdet.

– Begravelsen fant sted da jeg var inne på villaen. Den kvelden var jeg litt ekstra følelsesladd, og jeg reagerte sterkere på ting som foregikk rundt meg. Før jeg skulle legge meg fikk jeg et panikkanfall. Produksjonen visste hva det dreide seg om, og ba meg om å gå ut for trekke litt luft. På TV-skjermen har de derimot klippet den hendelsen inn i en annen krangel og får det til å se ut som at jeg er opprørt for helt andre grunner enn det faktisk handlet om, forteller Yasmine og mener at det også er å manipulere virkeligheten inne på villaen.

– De utnytter en sårbar situasjon for å fortelle en oppdiktet historie, sier hun.

– Tar det til etterretning

Presseansvarlig for «Ex on the Beach – Afterski», Ola-Magnus Svihus, mener imidlertid ikke at klippingen av TV-programmet kan kalles manipulering.

– Når man filmer i 24 timer og skal klippe dette ned til 43 minutter må det dessverre bli slik at ikke alle historier blir fortalt. Det vil også si at alle detaljer og alle nyanser som deltakere ville hatt med, heller ikke alltid blir tatt med, sier han og fortsetter:

– Det er derimot beklagelig at Yasmine ikke er fornøyd med hvordan historien blir fortalt, det tar vi til etterretning.

Panikkanfallet som Yasmine referer til fant sted i den fjerde episoden av «Ex on the Beach – Afterski», der deltaker Helene Hima følger Yasmine ut for å trekke luft. Helene bekrefter historien overfor Nettavisen.

– Det var midt på natten det skjedde, ikke i løpet av kvelden, nei. Alle lå og sov, så hører jeg at noen sitter og gråter på do. Da fortalte Yasmine meg om dødsfallet i familien, men jeg tror nok ikke at det bare var derfor hun var lei seg. Det var nok en kombinasjon av alt den kvelden, sier Helene.

Les også: Pierre Louis mente han var for gammel for reality. Derfor ble han overbevist

Helene på sin side har imidlertid ikke reagert noe nevneverdig på klippingen av årets «Ex on the Beach»-sesong.

– De tar jo ikke med alt, men det vet vi jo. Jeg synes ingen er blitt noe dårlig fremstilt heller. Det er mange som synes at jeg er blitt det, men det skjønner jeg ikke for det er jo sånn jeg er, sier hun.

Nettavisen har forsøkt å kontakte flere «Ex on the Beach - Afterski»-deltakere, som foreløpig ikke har besvart Nettavisens henvendelser.

Se mer fra «Ex on the Beach - Afterski»: