GRAND HOTEL (Nettavisen): Tirsdag formiddag møtte realityprofilen Cristian Brennhovd (22), kjent fra «Ex on the Beach», opp i retten etter at han ble banket på åpen gate i oktober i fjor.

To menn er tiltalt for hendelsen. Mennene er tiltalt for grov kroppskrenkelse, under straffelovens paragraf 272.

Les også: Cristian Brennhovd reagerer på hets i sosiale medier: – Forkastelig oppførsel

Tirsdag formiddag var første møte mellom de tiltalte og Cristian Brennhovd etter hendelsen i fjor.

– Jeg fikk høy puls da jeg så dem, forteller Brennhovd til Nettavisen.

Til tross for en lang dag i retten møter Nettavisen Brennhovd og kjæresten Caroline Nitter (23) på Grand Hotel i Oslo for pressedagene til Reality Awards.

Får angst av å se de tiltalte

Ifølge Brennhovd er presseveggen og realityeventet et godt avbrekk fra rettsveggene.

– Det var helt greit i retten i dag, men jeg var mer stressa enn jeg trodde jeg skulle være. Jeg får på en måte litt angst når jeg ser dem. I tillegg måtte jeg sitte og forklare meg, mens de hele tiden kom med noen stikk mot meg. Det var slitsomt. Verre enn jeg trodde, sier Brennhovd til Nettavisen.

Det er ingen tvil om at hendelsen har preget både Brennhovd og kjæresten. Møtet med de tiltalte fikk ham til å føle på mange av de samme følelsene igjen.

– Jeg har fått følelsen av at det er skummelt å gå ut om kvelden og gå alene på byen. Det gjør jeg ikke lenger. Det er mye ting jeg ikke gjør lenger fordi jeg er redd for at det skal skje en gang til, sier Brennhovd til Nettavisen.

Les også: Realityparet trosser reiseråd og advarsler om omstridt tannbehandling i Tyrkia: – Jeg bryr meg ikke

Også kjæresten var til stede i retten mandag. Nitter synes det var vanskelig å høre på kjæresten forklare seg. Mest av alt gleder hun seg til alt er over.

– Det har selvfølgelig vært vanskelig å se kjæresten min gå gjennom noe sånt. Jeg tar på meg hans smerte, på en måte. Jeg prøver egentlig bare å være den beste støtten jeg kan være, og fokusere på det positive. Men også ta vare på seg selv opp i alt. Det føler jeg vi har klart, sier Nitter.

Håper på straff

Ifølge VG forklarte Brennhovd i retten at han kjenner igjen de tiltalte, men at han ikke husker hvem som slo og sparket. Han forklarte også at han opplevde at det var flere enn de to tiltalte som utsatte ham for vold.

– Jeg var bevisstløs og ble slått i hodet og sparket da jeg lå nede, så jeg husker jo ikke hvordan de ser ut, så det blir spennende å se i dag, uttalte han til avisen.

Overfor Nettavisen er Brennhovd i tvil om hva han håper er utfallet av rettsaken.

– Jeg håper utfallet blir at de får den straffen de fortjener og at jeg får den oppreisningen jeg fortjener. Og at ting blir bra. Jeg er egentlig bare veldig klar for å bli ferdig med det egentlig, sier Brennhovd.

22-åringen sier han håper at de tiltalte får minst to til fire år i fengsel, mens kjæresten mener det viktigste er at de får seg en lærepenge.

– Jeg håper de skjønner at det de har gjort er galt, og at de sier unnskyld og at de lærer noe av det. Men i dette tilfelle håper jeg også at de får sin straff og blir et bedre menneske etterpå, sier Nitter.

Ifølge VG uttalte advokat Hilde Marie Ims, som er forsvareren til den ene tiltalte, i retten tirsdag at hennes klient erkjenner delvis skyld, men er uenig i at det er grov vold.

Advokat Henrik Bliksrud, som er forsvarer til den andre mannen, skal ha uttalt i retten at hans klient ikke erkjenner straffskyld.