COLOSSEUM KINO (Nettavisen): Onsdag kveld er det premierevisning av den tredje og siste sesongen av NRK-suksessen «Exit» på Colosseum kino, en sesong Nettavisens anmelder tidligere denne uken omtalte som «heseblesende spenning på toppen av underholdning i thrillersjangeren».

Og at den tredje «Exit»-sesongen byr på sjokkerende scener, er det ingen tvil om. Serien består, i likhet med tidligere sesonger, både av sex, nakenhet, rus og ville scener.

Les også: Marion Ravn avslører: Slik møtte hun kjæresten

De siste ukene har imidlertid et økende rusproblem blant spesielt unge vært et heftig diskutert tema både i sosiale og tradisjonelle medier. Nettavisen tar derfor en prat med de oppmøtte kjendisene på Colosseum kino onsdag kveld om hva de tenker om at NRK-serien byr på rus i beste sendetid.

– Jeg tenker at hvis man ser på denne serien og tenker at dop er gøy, så har man sett en helt annen serie enn det vi har laget, påpeker Ine Marie Wilmann (38) – som spiller karakteren Celine – overfor Nettavisen på den røde løperen.

Hun får støtte av «Exit»-kollega Pål Sverre Hagen (42):

– Vår oppgave som skuespillere er jo å skildre livene til disse folkene, og det er tydeligvis en del av deres liv, sier han.

– Folk sier mye rart

Tobias Santelmann (42), som spiller karakteren Henrik i «Exit», er også tydelig på at serien viser de ekstreme ytterpunktene i et bestemt miljø, noe han mener er tydelig.

42-åringen tror og mener serien bidrar til å vise at det ikke er et godt liv karakterene lever.

– Spesielt i denne sesongen er det tydelig at karakterene går gjennom noen greier som gjør at det blir tøffere og vanskeligere for dem å leve som de gjør, uttaler Santelmann.

– Og hvis noen på noe som helst måte har klart å misforstå og trodd at man glorifiserer noe når det gjelder den oppførselen som blir vist her, så tror jeg ikke det er noe tvil i denne sesongen om at det ikke er et godt liv, legger han til.

Se intervjuet med Tobias Santelmann her:

Videre forteller «Exit»-skuespilleren at han personlig har fått mange tilbakemeldinger på serien, men at han opplever at de fleste skjønner at det som vises er de ekstreme tilfellene.

– Folk sier mye rart. Både at livsstilen glorifiseres og andre ting, men jeg opplever at de fleste skjønner at det er flere sider her. At selv om man har det bra klokken halv ett natt til lørdag, våkner man fortsatt søndag og tenker at livet er tøft.

– Fremstår veldig ekstremt

«Forræder»-duoen Cathrine Fossum (45) og Karina Hollekim (46) var også blant kjendisene som dukket opp onsdag kveld. De opplever «Exit»-historiene som ekstreme, og tror ikke serien bidrar til å glorifisere rusbruk for folk.

– Det tror jeg ikke, og det håper jeg ikke. For meg, som en kvinne på 45 år, fremstår dette veldig ekstremt, sier Cathrine Fossum.

– Jeg håper heller ikke det. Jeg tror vi ser ekstremisme i sin ytterste form her, skyter Hollekim inn.

«Maskorama»-trioen Jan Thomas (56), Marion Ravn (38) og Silje Nordnes (38) kan derimot på sin side fortelle at noen av dem faktisk har opplevd litt «Exit»-situasjoner på nært hold.

Dog ikke sistnevnte.

– Jeg har vært utrolig lite i sånne kretser, jeg har aldri opplevd noe i nærheten av dette, uttaler Silje Nordnes og ler.

Jan Thomas har imidlertid sett litt av hvert.

Les også: Reaksjonene hagler etter Kåss-avgjørelse. Nå kommer NRK med gladnyhet

– Jeg har jo bodd i Hollywood i 20 år, så store deler av mitt liv har vært akkurat som «Exit». Jeg kjenner igjen den livsstilen veldig godt, sier han, uten å avsløre noen detaljer.

– Jeg har jo også bodd i Los Angeles, så jeg har vært på noen rock'n'roll-nachspiel i mitt liv, supplerer Ravn.