BERGEN (Nettavisen): Komiker Truls Svendsen (49) og stjernekokken Eyvind Hellstrøm (73) har underholdt det norske folk i en rekke år med matlaging og lettbeint humor i underholdningsprogrammet «Truls à la Hellstrøm».

I tidligere sesonger har vi sett dem reise verden rundt for å smake på lokale retter, og ikke minst konkurrere om å lage de beste matrettene.

Les også: Kjendishotellet evakuert: – Hele kjendisnorge sto på gaten i pysjen

Utover høsten dukker derimot duoen opp på ny, denne gang med ny vri. I «Truls à la Hellstrøms Bistro» skal de to TV-profilene åpne en bistro, der de sammen skal stå for restaurantens daglige drift. Det skal imidlertid ikke ha vært en lett oppgave, ifølge Hellstrøm.

Én kommentar ble avgjørende

– Jeg kan nesten si at maten var suveren, men alt annet gikk skeis, sier Hellstrøm til Nettavisen.

Da Nettavisen treffer stjernekokken i forbindelse med TV 2s høstlansering i Bergen, kan han nemlig avsløre at å drive restaurant med makkeren ikke var en dans på roser. Ifølge Hellstrøm måtte det gjøres store tiltak for å få ham med på prosjektet.

– Ryktet mitt står på spill hver dag og hver time, det var jo nedsiden her. Men det var ingen som klarte å ødelegge det på grunn av håndverket mitt. Det er det ingen som klarer å fucke med, sier han om tanken på å åpne en restaurant sammen med Svendsen.

I den første episoden av det nye programmet får man se komikeren mase og prøve sitt aller beste på å overtale 73-åringen til å bli med på idéen.

Etter å ha blitt invitert på middag og en gratis tur til Paris nekter fortsatt Hellstrøm bastant på å bli med på Svendsens påfunn. Overfor Nettavisen røper han derimot at det var én kommentar fra makkeren som avgjorde det hele til slutt.

Les også: Thomas Numme gjør programleder-comeback

– Han prøvde seg hele tiden, men på et eller annet tidspunkt spør han: «Hvor vanskelig kan det være?» og da tenner jeg på alle plugger, sier han og fortsetter:

– Og da sier jeg: «Okei, la oss åpne restaurant og kalle det en bistro, så skal jeg vise deg hvor vanskelig det er».

Egne premisser

Ifølge Hellstrøm hadde han flere krav både kanalen og Svendsen måtte gå med på for at restauranten skulle bli en realitet.

Bistroen skulle kunne være åpen en bestemt tid, med kun én meny og maksimum 30 gjester.

– Jeg skulle sørge for maten, og Truls skulle ta ansvar for servering og være hovmester. Men det som ble den store utfordringen var at det ble mye krangling, sier han.

Videre forteller han at de to «heldigvis» fikk hjelp av en rekke andre kjendiser, blant andre Mayoo Indiran (31) og Henrik Fladseth (33). Stjernekokken legger til at de ikke hadde noen kunnskap om å drive en restaurant, men at det var hyggelig med litt andre ansikter enn bare Svendsen sitt.

Les også: Henriette Steenstrup involverer sin egen familie i «Pørni»: – Veldig dumt

Selv om han innrømmer at hele restaurantdriften var helt på kanten innimellom, var det ingen som klarte å ødelegge for Hellstrøm.

– Jeg ble revet ut av situasjoner og idiotiske ting, men den siste kvelden var jeg ganske glad for at jeg hadde gjennomført og stått hele løpet, sier han.

På spørsmål om han alt i alt er fornøyd med innsatsen de gjorde sammen, svarer han følgende med et glimt i øyet:

– Jeg er fornøyd med egen innsats.