*Nettavisen* Livsstil.

Facebook stanser titusenvis av apper

 

Facebook har fjernet flere titalls tusen applikasjoner fra sine plattformer som en del av etterforskningen etter Cambridge Analytica-skandalen. Illustrasjonsfoto: Richard Drew / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Facebook opplyser at selskapet har fjernet flere titalls tusen applikasjoner som en del av etterforskningen etter Cambridge Analytica-skandalen.

20.09.19 20:49

Rundt 400 forskjellige utviklere står bak applikasjonene som har blitt suspendert. En del av applikasjonene er helt fjernet fra plattformen, og noen av utviklerne vil bli saksøkt av teknologigiganten.

– Stansen er ikke nødvendigvis en indikasjon på at disse applikasjonene har utgjort en trussel for folk, sier visepresident Ime Archibong i Facebooks produktpartnerskap i en uttalelse.

Les også: Avslørt: Facebook vurderer å fjerne «likes»

Selskapet opplyser at granskningen fremdeles pågår og at de hittil har gått gjennom flere millioner apper.

I mars 2018 begynte Facebook å se nærmere på hvilke apper som har tilgang til Facebook-brukeres personlige opplysninger. Granskningen startet etter at dataanalyseselskapet Cambridge Analytica samlet inn personopplysninger fra rundt 87 millioner Facebook-brukere – opplysninger som så ble analysert og solgt videre, blant annet til valgkampapparatet til Donald Trump.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.