Tuva Willassen (28) ble onsdag funnet i vannkanten på en strand i Antalya, ifølge flere tyrkiske medier. Trolig døde hun som følge av drukning, men hun vil bli obdusert for å fastslå endelig dødsårsak.

Overfor Nordlys bekrefter varaordfører i Tromsø, Marlene Berntsen Bråthen, at det er Willassen som har gått bort.

Varaordføreren var den omkomnes fostersøster. Til avisen sier Bråthen at de fikk dødsbudskapet fra søsteren Karen, som også er i Tyrkia, onsdag.

– Hun kontaktet oss i går og fortalte at Tuva hadde druknet. Hele familien er nå i stor sorg, sier Bråthen til Nordlys.

– Et hjerte av gull

Overfor Nettavisen har Bråthen kun fine ting å si om fostersøsteren.

– Hun var en veldig omtenksom jente. Hun hadde et hjerte av gull, sier varaordføreren.

Willassen har tidligere vært åpen med bloggleserne sine om at hun som sjuåring flyttet inn i fosterhjem. Dette var altså hjemmet til Bråthen.

– Det er en helt uvirkelig situasjon, og familien vår er i dyp sorg over vår kjære Tuva. Hun etterlater seg flere søsken i sorg, sier hun.

Bråthen har ingen ytterligere detaljer om ulykken, men ber om at familien får ro i tiden fremover.

Tidligere toppblogger

Den norske influenseren skal som nevnt ha blitt funnet av forbipasserende ved et feriested i landet. Nødetatene ble tilkalt, men livet til kvinnen sto ikke til å redde, ifølge rapporter i tyrkiske medier. Den avdøde ble sendt til et rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

Nettavisen fikk torsdag bekreftet av UD at en norsk statsborger har gått bort i Tyrkia.

– Ambassaden i Ankara har kontakt med pårørende og følger opp i tråd med gjeldende rammer for konsulær bistand. På grunn av lovpålagt taushetsplikt har vi ingen ytterligere kommentarer til saken, skriver kommunikasjonsrådgiver i UD, Ragnhild H. Simenstad, i en e-post til Nettavisen.

Willassen var opprinnelig fra Tromsø, men har de siste årene vært bosatt i Oslo. Hun var mellom 2010 og 2018 aktiv blogger, og tiltrakk seg mange unge lesere. Etter at hun la ned bloggen ble hun aktiv på Instagram, der hun har 30.000 følgere.

28-åringen var i selskap med blant andre Sophie Elise Isachsen (27) på topplisten over de mest leste bloggene da hun var aktiv. Isachsen har torsdag delt en Instagram-historie der hun tar farvel med Willassen.

«Jeg er så trist. Hvil i fred, kjære engel», skriver hun.