Gå til sidens hovedinnhold

Familien raser over Netflix-moteserien «Halston»

– En «Real Housewives» take, sier familien om «Halston».

(Melk & Honning): Om ikke bingbare serier var populære nok før koronapandemien, er det iallfall blitt det nå. Streaminggiganter som Netflix og Disney+ har servert seere den ene serien etter den andre det siste året, perfekt for en liten virkelighetsflukt.

Denne uken har den nye moteserien «Halston» premiere på Netflix.

Også bare kjent som Halston, defineres den amerikanske moteskaperen Roy Halston Frowick som en av tidenes største og mest suksessfulle. Selv etter sin død i 1990, inspirerer han fremdeles dagens amerikanske mote.

Miniserien er på fem episoder og tar for seg designerens vei til suksess på 70- og 80-tallet i New York, men også hans forfall med rus og ego i fokus.

Les også: Maisie Williams er ikke til å kjenne igjen med ny look

Halston, spilt av Ewan McGregor i serien, regnet en rekke av datidens store navn innen popkultur som Andy Warhol, Bianca Jagger, Elizabeth Taylor, Liza Minelli og Anjelica Huston blant sine venner. Sammen festet de på legendariske Studio 54 i New York.

Designeren hadde også et entourage av berømte modeller, kalt «Halstonettes». Ikke så ulikt Gianni Versace og hans supermodeller et tiår senere.

Les også: Eveline Karlsen om det elleville husprosjektet, hvorfor hun trives best som singel og forholdet til Bianca Ingrosso

Familien raser mot serien

Men det er ikke alle som er like imponert over den nye serien. Familien til avdøde Halston raser over den nye Netflix-serien.

Familien hevder å ikke ha blitt inkludert i researchen bak den nye serien til serieskaper Ryan Murphy.

– The Halston Archives forblir den eneste omfattende kilden bak mannen og hans arv, som hans personlige utpekte verge av hans private dokumenter, sier Lesley Frowick, niesen til Roy Halston Frowick ifølge PageSix.

Niesen omtaler serien som en «unøyaktig, fiksjonalisert oversikt» av sin onkels liv. Det til tross for at skuespiller Ewan McGregor skal ha gjort seg flid med researchen til karakteren sin.

Les også: Enorme lønnsforskjeller: Dette tjener Formel 1-stjernene

Skuespilleren skal til og med ha lært seg å sy for å kunne portrettere designeren. 50-åringen skal også ha vært det eneste valget for serieskaper Murphy.

Brook Drummond, en annen slektning av Halston, skal nylig ha kalt serien en «Real Housewives take på noen som var suverent elegant og sofistikert og som kom med enorme bidrag til amerikansk mote og kultur».

– Hans innflytelse var umåtelig og jeg håper folk husker han slik og holder ham oppe istedenfor å la seg oppsluke av sensasjonbasert fiksjon om hans liv.

Les også: «19»-skuespillere om Oslo øst: - Mediene kaster skygge på oss

Ikke første gang slektninger reagerer mot Netflix

Det er imidlertid ikke første gangen en serie basert på virkeligheten signert Ryan Murphy blir slaktet av slektninger.

Også serien om mordet på moteskaper Gianni Versace fra 2018, «The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story», ble kritisert av Versace-familien.

– Siden Versace ikke autoriserte boken som serien er delvis basert på, og heller ikke har tatt del i skrivingen av manuset, bør denne serien kun ses på som et stykke fiksjon, sa familien i en uttalelse den gangen, ifølge Vanity Fair.

Les også: Voldsanklager og sex med prostituerte: Dette er noen av Hollywoods styggeste skilsmisser

Også Gianni Versaces kjæreste, Antonio D’Amico, kritiserte serien.

– Bildet av Ricky Martin som holder kroppen til Gianni i armene sine er idiotisk. Kanskje er det regissørens kunstneriske frihet, men det var ikke slik jeg reagerte, sier han til The Guardian.

Også motefilmen «House of Gucci», som tar for seg mordet på Gucci-sjefen Maurizio Gucci i 1995, har satt sinnene i kok hos de etterlatte. Den etterlengtede filmen med Lady Gaga i hovedrollen har premiere senere i år, og er blitt kritisert av familien på grunn av utseendet på skuespillerne.

Les også: Seriesnakk: Topp 10 serier å se i mai