Rettssaken mellom det tidligere ekteparet Johnny Depp (58) og Amber Heard (35) har siden midten av april vært den store snakkisen i den internasjonale kjendis-sfæren. Det kommer stadig nye oppsiktsvekkende detaljer fra det turbulente forholdet, og en hel verden er vitne til dette når det livestreames direkte fra rettssalen.

Les også: Groteske detaljer i retten: – Han voldtok meg med en flaske

Allerede før rettssaken startet har det vært tydelig at flertallet har funnet Depp mer troverdig enn Heard, og i løpet av de siste ukene har 35-åringen fått gjennomgå i sosiale medier for hennes oppførsel i retten. Fanskaren til Depp derimot har skutt til værs, og fansen gjør alt de kan for å vise støtte.

Betaler dyre summer

Rettssaken, som finner sted i delstaten Virginia, har tiltrukket en hel mengde tilskuere. Fortauene utenfor bygningen blir fylt opp av skrikende fans med plakater til ære for «Pirates of the Caribbean»-skuespilleren, og flere har ventet i timesvis utenfor for et glimt av superstjernen.

Noen punger til og med ut med heftige summer for å gjøre det.

Ifølge People skal enkelte ha betalt flere hundre tusen for å få et glimt av deres store idol og vise sin støtte til 58-åringen. Blant dem er Sharon Smith som pendler helt fra Los Angeles til Virginia for å følge med på rettssaken.

Hver mandag til torsdag er rettsbehandlingene i gang, og i helgene flyr Smith tilbake til vestkysten, og returnerer når helgen er omme.

Les også: Hollywood-skuespiller legger seg paddeflat etter Depp- og Heard-spøk

Hun antar at hun har brukt 100.000 norske kroner allerede på fly, hotell og mat og drikke. Men hun er ikke den eneste som har en lommebok som brenner.

Magasinet snakket også med Ivan De Boer, som også pendler fra Los Angeles. Men hun har tatt det helt nye høyder og tok seg ferie fra jobben for å følge med på rettssaken.

Hun anslår at alle reiseutgiftene nå nærmer seg en prislapp på 300.000 norske kroner, og med noen dager unna forventet en dom kan det balle på seg.

– Jeg tok ut all ferien min for å være her for Johnny. Jeg ville angret hvis jeg ikke var her, sa De Boer til magasinet.

– Han har allerede vunnet

Det er tydelig at fansen får valuta for pengene sine, og den enorme støtten de viser er noe Depp selv legger merke til.

Depps nære venn Gina Deuters delte en video på Instagram som viser et rørende øyeblikk mellom Depp og hans trofaste fans.

I videoen ser man Depp i bilen på vei til retten som vinker og smiler til en milelang kø med tilskuere. I bildeteksten takker hun for all kjærligheten og støtten de siste ukene.

Les også: Reality-TV med Depp og Heard: Festlig underholdning eller tragedie fra virkeligheten?

Kommentarfeltet til videoinnlegget er også fylt med hjertevarmende meldinger, og flere skriver at de gjerne skulle vært til stede selv for å støtte skuespilleren.

Den samme videoen har også eksplodert på TikTok, og flere har tatt til tastaturet for å legge igjen lignende kommentarer. Flere skriver hvor rørende videoen er.

«Han bryr seg ikke om de 50 millionene, for han er dette uvurdelig. Han har allerede vunnet denne rettssaken», kommenterer en annen til videoen.

Det er ingen tvil om at det er delte meninger i Depp og Heard-saken, og internettet har tydelig gjort opp sin mening om hvem av de to som egentlig er offeret i saken

Les også: Hackere brukte Google til bæsje-spøk mot Amber Heard

Emneknaggen «JusticeForJohnnyDepp» har tatt helt av på Twitter, og det blir daglig skrevet flere tweets om dette.

«Mange kvinnehatere vil si at kvinner ikke støtter Johnny. Så mange kvinnelige voldsofre kan kjenne seg igjen i han, og Amber minner de om overgriperen deres. Vold i hjemmet er universelt for både menn og kvinner», skriver en bruker på Twitter.