At kjendiser fra tid til annen får gjennomgå i sosiale medier er intet nytt og de siste ukene har det nesten gått sport i å kritisere kjendisene for deres vaner som går utover miljøet. Sist ut er artisten Drake (35).

Les også: Elon Musk slår tilbake mot utroskapsanklagene: Sendte bildebevis til avis

For etter at twitterkontoen @CelebJets kunne avsløre at 35-åringen tok sitt eksklusive 767 Boeing-fly, bedre kjent som «Air Drake», på en flytur fra Toronto til Hamilton etter å ha fulgt den på radar hos ADS-B Exchange har flere fans tatt til motmæle i sosiale medier.

Flyturen mellom de to destinasjonene er nemlig bare 61 kilometer og varer bare i 14 minutter, skriver kontoen som er dedikert til å følge kjendisenes privatfly gjennom radarbilder fra ADS-B Exchange. Den hevder også at flyturen produserte fire tonn med CO2 og kostet nesten tre tusen dollar i drivstoff. Kontoen har også delt at flyet landet fra Nice i Frankrike bare noen timer tidligere.

– Det er latterlig!

At Drake valgte fly framfor bil er det flere som reagerer på i sosiale medier og enkelte kaller det latterlig at artisten ikke tenker mer på miljøet når han velger sine fremkomstmidler.

«Det er latterlig! Denne sløsingen med drivstoff for å komme seg rundt innsjøen er forferdelig» skriver en.

«14 minutter? Få den late ræva di i en bil og kjør slik som resten av oss. Drittsekk» skriver en annen.

«Vær så snill å fortell meg hvorfor Drake trenger et 767 jet? Om han noen gang prøver å uttale seg om 'klimaendringer' kommer jeg til å miste det» skriver en, mens andre er mer kort i sin sak:

«Hva faen?»

Men selv om det er flere som stiller spørsmål ved artistens valg, er det også flere som tar han i forsvar.

«Gratulerer til Drake som har jobbet så hardt for å oppnå drømmene sine. Folk flyr hele tiden og han lever drømmen sin. Det er nok av andre mennesker som gjør verre ting» skriver en, mens en annen stiller spørsmåltegn ved om artisten faktisk var ombord i flyet.

Les også: David Beckham delte video av kona. Nå koker kommentarfeltet

«Flyet hans er bare parkert der, slapp av» skriver en og understreker at det er dyrt å la flyet stå på flyplassen i Toronto og at det derfor mest sannsynlig ble flydd til Hamilton for parkering.

Drake har ikke kommentert kritikken i sosiale medier.

Ikke eneste som flyr privatfly

Drake er derimot ikke den første som får pes for korte flyvninger med privatfly om dagen. Også den yngste i Kardashian/Jenner-flokken, Kylie Jenner (24) mottok massiv kritikk for sin bruk av privatfly tidligere denne måneden.

Les også: Fikk fem millioner i baksmell: – Tjener så mye penger

Det er ingen tvil om at 24-åringen, som lenge var den yngste kvinnelige «self made» millionæren i USA, lever et liv i luksus mange bare kan drømme om, og fansen får ofte et innblikk i hennes glamorøse liv. Men da Jenner poserte foran to privatfly og en luksusbil av merket Rolls Royce sammen med kjæresten Travis Scott og bildeteksten «Vil du ta mitt eller ditt?» på Instagram, var det flere som tok til kommentarfeltet.

Bildet som har fått over 49.000 kommentarer, er «upassende» å publisere, skal man tro de som har lagt igjen en kommentar. Reaksjonene som har rent inn skyldes blant annet at vi nå lever i en tid hvor global oppvarming er mer truende for menneskeheten enn noen gang, noe som tas på alvor mange steder i verden. Men fansen mener Jenner bryr seg svært lite om dette.

«Hvorfor må jeg bruke pappsugerør mens du pumper ut tonnevis med karbon», spør en bruker seg i kommentarfeltet.

Les også: Nye avsløringer: Anklaget Victoria Beckham for å lekke historier til pressen

En annen bruker legger til at det er «trist å se rike mennesker som skamløst viser frem hvordan de bidrar til klimaendringene ved å benytte privatfly framfor å kjøre bil».

«Jeg hadde vært flau over å legge ut dette», skriver brukeren videre.