- Her er det første glimtet av den kommende utgaven med Halsey på forsiden, skrev det verdenskjente magasinet Rolling Stone på Instagram i helgen - med full entusiasme.

Den samme entusiasmen måtte de imidlertid lete lenge etter hos leserne.

På få minutter strømmet kommentarene inn, men med en litt annen tilbakemelding enn det magasinet kanskje hadde sett for seg.

- Kulturell appropriasjon på sitt beste, skriver en.

Uttrykket «kulturell appropriasjon» er et sosialantropologisk begrep som ofte blir brukt i identitetspolitiske debatter. Det brukes som regel når en person fra en kultur som har blitt ansett som høystatus, tilegner seg noe fra en kultur som har blitt ansett som en kultur av lavere status.

Les også: Det som skjer innenfor denne døren er det svært få som får rapportere om. Vi ble med på «lekekveld» med Oslo BDSM (+)

Det kan være snakk om musikk, symboler, klesdrakt eller ritualer. Da Siv Jensen kledde seg ut som indianer på Finansdepartementets høstfest, var det noen som mente at det var kulturell appropriasjon. Det samme ble Kim Kardashian beskyldt for, da hun omtalte sine fletter som «Bo Derek-fletter».

Mener det er provoserende

Det er den verdenskjente sangeren Ashley Nicolette Frangipane (24), bedre kjent som Halsey, som er avbildet på Rolling Stones-forsiden.

Hun er iført en hvit singlet, sminkefri og viser frem sine tatoveringer. Blant leserne er det likevel hennes valg av øredobber (et kors som symboliserer kristendom), hennes ubarberte armhuler og hudtone som får oppmerksomheten.

Flere mener blant annet at magasinet må ha redigert sangeren mørkere i huden, og skriver at bildet er både provoserende og skammelig.

Halsey har opphav fra flere ulike steder i verden. Faren er afroamerikaner, mens moren på sin side er italiensk, ungarsk og irsk.

- Hvorfor ser Halsey mørk ut på dette bildet? Hvem endret både utseende og hudfargen hennes? Hun er ikke slik ut til vanlig, er det en som hevder.

Får støtte

Foreløpig har verken Rolling Stone eller Halsey kommentert kritikken om kulturell appropriasjon. Likevel er det andre som har kastet seg på, og forsvarer Halsey.

Blant dem den kjente latino-sangeren Benny Blanco (31) og den tidligere Disney-stjernen og sangeren Demi Lovato (24).

- Rockestjernestatus, skriver Blanco, mens Lovato forsvarer venninnen sin:

- Det er så mye bra med dette bildet. Jeg vet ikke en gang hvor jeg skal starte, skriver hun.

Ikke første gang

Det er ikke til å stikke under stol at Lovato selv har hatt det tøft i løpet av de siste årene.

Likevel er det ikke første gang den 24 år gamle popsangeren bruker tid på å støtte sine kolleger og venner i offentligheten.

Ifølge People applauderte Lovato blant andre sangeren Bebe Rexha for å åpne opp om sexisme på røde løpere tidligere i år.

I en video på Instagram gikk Rexha hardt ut mot motebransjen og hevdet at enekelte motehus nektet å samarbeide med henne under årets Grammy-utdeling fordi hun var «for stor».

- Amen! Elsker dette og at du tør å snakke ut og bruke stemmen din, skrev Lovato den gang.