I selvbiografien «Du skal ikke tro at du er noe», deler Kathrine Sørland (40) flere til nå ukjente historier fra eget liv – blant annet om pillemisbruk, angst og depresjoner.

40-åringen fra Stavanger har levd et liv i rampelyset helt siden hun i 2002 ble kåret til Frøken Norge for første gang, og deler også flere historier fra tiden som missedronning.

Les også: Eva Mendes (46) vekker oppsikt på Instagram

I 2004 vant vestlendingen Frøken Norge for andre gang, og reiste til Ecuador for å konkurrere i Miss Universe. Der møtte hun også Donald Trump (74), som den gang var Miss Universe-sjef og som 13 år senere skulle bli USAs president.

– Han slo meg som veldig sjarmerende, en veldig karismatisk type. Han lot meg snakke, og var interessert i Norge og hvem jeg var, forteller Sørland til Nettavisen.

Invitert til New York

Donald Trump trivdes åpenbart i den blide vestlendingens selskap, og inviterte henne med seg til New York.

Det takket hun pent nei til, noe hun fortsatt angrer på i dag.

– Det var jo et dumt strategisk valg å takke nei til det. Jeg kunne jo bare sagt ja og fått meg en tur til New York. Jeg følte ikke at han skulle gå på date med meg, jeg tror han bare ville vise seg frem. Og kanskje jeg hadde fått en bedre plassering enn en ellevte plass i Miss Universe? ler Sørland.

I dag kjenner hun derimot ikke igjen mannen hun møtte i Ecuador for 13 år siden.

– Jeg misliker måten han er på i dag. Han misbruker makten sin og oppfører seg utrolig arrogant.

– Han er Gud og velgerne hans disipler. Men likevel er det et faktum at nesten 73 millioner amerikanere har stemt på ham. At han gjør noe rett for mange er jo tilfellet, sier hun.

Les også: Bianca Ingrosso svarer på abortkritikken

Delte bilde med Trump

Men selv om det ikke ble noen New York-tur på Sørland, fikk hun et minne fra møtet med Trump.

De to tok nemlig et bilde sammen, som 40-åringen delte både på Instagram og Facebook da det ble kjent at Donald Trump vant presidentvalget i 2016. Innlegget var ment humoristisk, men det var det derimot ikke alle som skjønte.

«Jaja, jeg har i det minste hilst på en president», skrev hun til bildet, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

Også dette skriver Kathrine Sørland om i selvbiografien.

«Å hildrande du, for et balluba det ble av den posten. Nettavisene kastet seg over det, og jeg fikk så mye hets atte å. Jeg som bare prøvde å være litt morsom», står det i boken.

Les også: Kelly Clarkson saksøkes av eks-svigerfaren

– Jeg lå i fosterstilling

Overfor Nettavisen legger ikke Sørland skjul på at hun ble overrasket over de negative tilbakemeldingene.

– Folk ble så sinte. De sluttet å følge meg og lurte på hva jeg tenkte på, sier hun om innlegget og legger til:

– Men jeg skrev jo bare at jeg i det minste hadde møtt en president. Det skulle jeg ikke gjort. Jeg fikk altså så mye refs.

De negative reaksjonene førte til at Sørland, som i selvbiografien skriver at hun er «over gjennomsnittet opptatt av å bli likt», tok kritikken i kommentarfeltet personlig.

– Jeg hater det hvis folk har en misnøye til meg, er skuffet, sure eller har noe uoppgjort med meg. Jeg takler det ikke, og jeg tror det handler om at jeg er så ekstremt konfliktsky. Det gir meg så mye mer at jeg vet at folk liker meg enn at de har noe å ta meg på. Men det har jo resultert i at jeg ikke er så flink til å si meningen min og stå opp for meg selv, sier hun.

– Så da jeg delte det bildet, kjente jeg igjen på det å ikke bli likt. Jeg lå i fosterstilling og lurte på hva jeg hadde gjort galt.