Semifinalen er rett rundt hjørnet for de tre gjenværende lagene av «71 grader nord – team». Men før nok et lag må pakke sekken for godt og forlate realitykonkurransen, får lagene en overraskelse av programleder Tom Stiansen (52).

I søndagens episode skal lagene nemlig få hjelp av hver sin gjest på den kommende etappen. Lagene skal gjennom en matkonkurranse og får derfor besøk av hver sin mat-influenser.

Les også: Dette har aldri skjedd i «71 grader nord – team» før

Hockeygutta Anders Myrvold (47) og Martin Laumann Ylven (34) får overraskende besøk av influenser Emilie Nereng (27). Hun har vært med på realitykonkurransen tidligere og avslører hvordan det var å være på tur med hockeygutta.

Visste lite om turmakkerne

Overfor Nettavisen forteller Nereng at det var stas å medvirke som gjest i programmet. Hun har nemlig deltatt i «71 grader nord»-konseptet før og gikk derfor inn med masse energi.

– Jeg skulle endelig få være med på «71 grader nord» for første gang på åtte år så jeg gledet meg enormt. Generelt er jeg veldig turglad og elsker å lage mat, så jeg visste at dette uansett ville bli en kul opplevelse, sier Nereng.

Nereng hadde ikke stort kjennskap til reisefølge sitt annet enn det hun er blitt fortalt av deres felles venn, Jan Tore Kjær.

Kjær er tidligere direktør i Vålerenga Ishockey der både Ylven og Myrvold har spilt, og kjenner godt til guttene. Nereng og Kjær derimot kjenner hverandre fra da de begge deltok i «Skal vi danse» i 2019.

Ifølge Nereng hadde hun utelukkende hørt positive ting om de to hockeyguttene.

Til tross for at Nereng ikke hadde truffet hockeyguttene før, forteller hun at hun trivdes godt i selskapet deres. Ifølge influenseren følte hun seg som en «del av gutta» med en gang – noe hun syntes var veldig hyggelig.

Anders Myrvold forteller overfor Nettavisen at det var godt å få Nereng inn i gruppa etter å ha vært på tur lenge.

– Det var ganske oppfriskende å få Emilie inn i gruppa. Det er ikke til å legge skjul på at vi hadde vært på tur sammen over land tid, så å få en ny stemme og ny energi skapte bare mer energi, sier Myrvold og legger til at Nereng er en veldig trivelig person.

Overtenning

I søndagens episode er det tilsynelatende god stemning innad i gruppa, men det er ikke til å legge skjul på at det var forskjell på energinivåene deres.

For mens Nereng åpenbart kommer inn som et friskt pust i gruppa og er klar for tur, er hockeygutta noe mer lei omgivelsene.

– Jeg kommer jo inn med masse energi og en smule overtenning når jeg endelig skal gjøre «comeback» på 71 grader nord etter åtte år. Gutta derimot har gått i regnet og sovet ute hver eneste dag i mange uker, så kontrasten ble sikkert litt synlig, forteller hun lattermildt.

Myrvold påpeker også den tydelige kontrasten:

– Hun hadde fullstendig overtenning, hun var helt fremoverlent og sto og trippet, så det syntes vi var litt morsomt. Vi var jo ganske slitne etter å ha jobbet hardt den natta i Røros, og i tillegg ligget i skauen i nærmere tre uker, sier han og legger til:

– Så når hun kommer nydusjet med ferske turklær og klar for å gå på tur, så er det klart at vi var på et annet stadium, sier han lattermildt.

Under søndagens episode får man imidlertid ikke se hvordan selve matkonkurransen ender. Nereng kan dog avsløre at samarbeidet gikk veldig bra.

– Samarbeidet vårt gikk generelt veldig bra, siden de lot meg ta ansvar for maten, og de fikk ansvar for kart og etappe., sier hun og legger til:

– Jeg liker å ha konkrete ansvarsområder å forholde meg til, da blir jeg på mitt beste!