Vi er inne i den tredje uken av «Farmen kjendis» og det er ingen tvil om at de første ukene har vært preget av dramatikk. Denne uken ser derimot ikke ut til å bli noe annerledes.

Tirsdag ble den årlige slaktingen gjennomført og i onsdagens episode fortsetter dramaet med en ordentlig tordentale fra storbonden selv.

Raser mot resten

Det hele settes i gang like før storbonde Ingrid Vik Lysne (31) skal velge ukens førstekjempe, da det oppdages at det har vært et forsøk på å sabotere et av ukens oppdrag. Verktøy har blitt gjemt bort og kastet i en bekk, og flere av deltakerne peker på hverandre som synderen. Det får begeret til å renne over for storbonden.

Under valget av førstekjempe, tar Lysne et oppgjør med resten av gjengen og stiller med en aldri så liten tordentale til de andre deltakerne i forsøk på å få synderen til å innrømme hva han eller hun har gjort.

Blant annet sier hun at hvis den eller de som har sabotert innrømmer det, legger de det bak seg og hun vil velge den hun i utgangspunktet hadde tenkt som førstekjempe.

Les også: «Farmen kjendis»-Malin skammer seg etter griseslakt: – Var som å våkne etter en skikkelig fyllekule

– Men hvis ingen innrømmer det, kan det hende jeg velger mellom de eller den jeg tror står bak, fortsetter hun og gir alle et minutt for å tenke.

Stemningen rundt bordet blir mildt sagt anspent, men det er ingen som innrømmer sabotasjen. Selv om storbonden sa hun skulle velge den hun mistenkte, velger hun til slutt den personen hun hadde tenkt i utgangspunktet. Oppløst i tårer havner valget til slutt på Ørnulf Høyer.

– Timingen var «rævva»

Selv om det blir ordentlig anspent mellom deltakerne, stopper ikke dramatikken der. Tordentalen fra storbonden, og forsøket på å få sabotøren til å avsløre seg selv, falt imidlertid ikke i god jord hos alle.

Like etter valget var tatt, tar gårdens kokk Trond Moi (53) storbonden til side, og kritiserer måten hun tok opp situasjonen på og lederstilen hennes. Han mener at det som nå hadde skjedd var at samtlige følte seg mistenkt. Samtalen tar derimot en brå vending, når Lysne tar seg svært nær av kritikken fra Moi og braser ut i gråt.

– Jeg synes det var fair at han tok det opp, men timingen var rævva. Han kunne ventet til jeg var ferdig med å gråte, men vi ble raskt venner igjen, forteller Lysne til Nettavisen.

Legger seg flat

Når Nettavisen slår på tråden til Moi onsdag, forteller han at reagerte veldig på hvordan storbonden fikk alle til å føle seg som syndebukker og mistenkt for noe de ikke hadde gjort.

– Så lenge man ikke er sikker på hvem det er, blir det jo at alle føler seg anklaget. Det føler jeg blir feil, og synes hun heller skulle ha tatt det opp med de to hun trodde det var. Jeg skjønner godt at hun hadde lyst til å ta det opp med alle, men alle visste ikke engang at det hadde skjedd.

Les også: Slår tilbake mot «mannssjåvinist»-anklagene: – Jeg må le

At Lysne tok seg så nær av kritikken var imidlertid ikke noe Moi hadde forutsett, og han legger seg paddeflat for både hvordan han tok opp emnet med storbonden, og når han valgte å gjøre det.

– Det var veldig dårlig timing av meg. Jeg kunne ha tatt det noen dager senere, men jeg opplevde det som om at alle ble anklaget for å ha sabotert og det synes jeg ikke noe om. Men det klart jeg burde tatt det opp på et helt annet tidspunkt.

Moi sier at han trodde Lysne hadde klart å samle seg litt igjen etter førstekjempevalget, men innså kjapt at følelsene fortsatt var i høysving hos storbonden.

Les også: VGTV måtte stenge kommentarfeltet etter hets: Nå tar kolleger og venner til sosiale medier

– Jeg følte hun hadde fått roet seg litt, og jeg ville bare gi henne et godt råd på en stille og rolig måte. Men hun ble jo veldig lei seg, og det var aldri intensjonen min. Jeg er veldig lei meg for at hun ble lei seg, og skulle gjerne sett at jeg gjorde det på et bedre tidspunkt.

Tror noen har brutt seg inn

Hvem som sto bak forsøket på sabotasjen kommer aldri fram på TV-skjermen og Moi forteller til Nettavisen at de den dag i dag fortsatt ikke vet hvem det er som har sabotert.

Moi forteller imidlertid at både han og flere av de andre deltakerne tror det er noen utenforstående som har brutt seg inn og herjet.

– Det er aldri blitt oppdaget hvem som har gjort det, men vi tror nok at det har vært noen inntrengere på gården.

Også ukens storbonde tror at det kan ha vært noen utenforstående som ville «kødde» med dem.

– Der og da trodde jeg det var Christopher (Mørch Husby) og Aleksander (Sæterstøl), men den dag i dag vet jeg ikke. Det kan ha vært noen utenfra også som har kommet for å kødde med oss, sier Lysne.

Hun tror ingen valgte å sabotere på en ordentlig måte, da verktøyene som ble kastet i vannet ikke var noe deltakerne trengte for å bli ferdig med ukesoppdraget. Hun påpeker at det samtidig var svært lett å oppdage verktøyene i vannet.

Les også: Isabel Raad mener hun ble lurt trill rundt av Øygarden-selskap: – Har aldri vært så rasende

Dersom noen av deltakerne utførte sabotasjen tror hun imidlertid at det kan ha vært for å spre tvil i gruppa.

–Som i så fall er det verste, og jeg ble så skuffet over at folk begynte å skylde på hverandre og spesielt på Marit. Det ble jeg knust over, sier hun.