Far og-datter-duoen Lasse Olsrud Evensen (61) og Julia Helena Berg-Evensen (15) skal begi seg ut på en spektakulær Norgesferie i sommer. Fra 1. juli til 30. juli skal de dekke 700 mil i bobil fra nord til sør. Med fem kameraer skal hele turen strømmes minutt for minutt hver dag, hele uka, mellom 10.00-17.00.

- Dette blir både veldig spennende og morsomt. Og helt sikkert ikke uten konflikter. Alt jeg gjør om dagen er nemlig kleint, forteller pappa Lasse, som er i anledningen kalt «Fatter'n».

Datteren Julia røper at hun er en real pappajente. Men hun er også redd for at han skal dumme seg ut skikkelig.

- Jeg skulle ønske han ikke var så barnslig. Han er jo en voksen mann, men det er jo litt morsomt også da, sier hun.

Hele gjengen på tur

Bobilen de skal kjøre er ni meter lang, og med seg på turen har de med en av familiehundene, Oksa som er 11 år.

- Både Julia og jeg er hundemennesker. Hundene er med oss overalt, og spesielt Lillegutt som vi fikk for bare noen måneder siden, forteller Lasse.

Han har mange års erfaring fra media, aviser og TV, og reist verden rundt som journalist i mange år tidligere.

- Dette har vært en drøm lenge. Når vi har hatt nedstengning lenge, samt at det er vanskelig å komme seg ut av landet, var det på tide å se vårt eget land, sier Lasse.

Direktesendingen fra turen kan du se i videovinduet øverst i saken, og bildestrømmen er kun aktiv mellom 10 og 17 hver dag.

Opplevelsesreise

På reisen skal de oppleve Norge, treffe både kjente og ukjente folk, kjøre quiz og lage spennende reportasjer. I den anledning har Lasse komponert syv egne låter som blir å høre underveis reisen deres.

Bobilen er utstyrt med fem faste kameraer, tre inne i bilen og to utenfor. Julia skal styre både bildemiks og lyd. I tillegg har de med seg tre kameraer som skal brukes når de skal ut på opplevelser og ekspedisjoner.

- Vi har bodd i Tyskland tidligere, og jeg var ofte med pappa på jobb rundt i Europa da vi bodde der. Men dette blir spennende. Jeg har verdens kuleste sommerjobb, forteller Julia.

Avreise er fra Hadeland Glassverk på Jevnaker kl. 09.00 torsdag 1. juli. Turen går videre via Hokksund og dagens siste stopp er Nevlunghavn, utenfor Stavern.

Reisens endepunkt blir ifølge reiseplanen Reine i Lofoten, før far og datter snur hjemover igjen.

- I tillegg til vakker natur skal vi forteller mange historier dit vi kommer. Jeg tror dette blir verdt å følge med på, forteller Lasse.

Her er oversikten over stedene Julia og fattern'n skal besøke i juli:

Følg «Julia og fatter'n on tour» som kjøres direkte her på Nettavisen fra 1.juli til 30. juli kl. 10.00-17.00, også i helger!

(NB: Det er pause i sendingen søndag 18.07)