Gå til sidens hovedinnhold

«Farmen»-Gunnar brøt sitt eget løfte før tvekamp-tapet: – Jeg klarer ikke angre på det

Røk ut rett før semifinaleuken.

Etter at Simon Tronstad Jacobsen (23) ble valgt til førstekjempe av storbonden Kåre Skaret Bjøringsøy (35) tidligere denne uken, var det stor spenning rundt hvem han ville velge som sin motstander til søndagens kamp.

Med finaleuken som er rett rundt hjørnet i bakhodet, var det ønske om å slå ut en stor konkurrent før den tid som preget valget til Tronstad. Til slutt endte valget på kompisen Gunnar Svingen (25) som andrekjempe.

Les også: Daniel Godø vant «Torpet» og brast ut i gråt: – Følte meg ensom

Svingen kan avsløre til Nettavisen at han faktisk hadde meldt seg frivillig som andrekjempe, noe man ikke får se på TV.

– Simon og jeg hadde egentlig en avtale om at vi ikke skulle velge hverandre til noe, men når alt kommer til alt mistet jeg litt hodet og melder meg egentlig frivillig fordi jeg ville ha den kampen, sier Svingen og legger til:

– Jeg liker litt action, og i tillegg kunne jeg bli storbonde uken etter. Det kan godt hende han ville valgt meg uansett, men jeg gjorde det nok litt enklere for ham.

Hadde gitt seg selv et løfte

Hvilken gren de to kjempene skulle kjempe i var derimot opp til Svingen. Han forteller til Nettavisen at han egentlig hadde lovet seg selv at om han noen gang fikk velge gren, skulle det bli slegge.

Men med forrige ukes braksuksess i øksekast i bakhodet endte han til slutt opp med å kjøre samme gren denne uken.

– Det der øksekast-syndromet er helt sykt. Da jeg kom inn hadde jeg lovet meg selv at jeg skulle ta slegge om jeg noensinne var andrekjempe, fordi jeg syntes det er den feteste grenen, i tillegg til at jeg følte meg veldig komfortabel med det, sier Svingen og fortsetter:

– Men så står jeg der og har uken før knust han som ble ansett som den beste øksekasteren på gården. Da begynte jeg å tenke at jeg skulle kjøre det safe med en gren jeg kjente.

Selv om forrige ukes tvekamp aldri ble av det jevne slaget, kan denne ukens kamp beskrives som mer nervepirrende.

Les også: «Farmen»-Simon og Tonje avslører sterke følelser: Her kliner de til på TV

Med mye på spill lå de to hakk i hæl på hverandre gjennom hele kampen, men til slutt gikk Tronstad seirende ut av tvekampen. Dermed måtte Svingen forlate gården bare bare én uke før den store finaleuken.

Han angrer derimot ikke på at han valgte å sende seg selv ut i kamp.

– Jeg klarer ikke angre på det. Men selvfølgelig, vi trodde jo at det var Daniel og Thorvald som skulle ut i kamp, og da tror jeg at jeg ville endt opp i finaleuken. Der tror jeg at jeg ville gjort det veldig bra, sier han og legger til:

– Det var en følelse av at jeg hadde spillet i min hule hånd, helt til jeg plutselig mistet hodet og tenkte at jeg skulle vinne med stil. Men så var det bare på hodet og ræva ut.

Les også: «Farmen»-Rob ble overkjørt av egen allianse: – Gråt som en drittunge

– Sjanseløs

Selv om Svingen ikke havnet langt bak sin motstander i poengsum i kampen, tror han at det var noe som skjedde allerede før tvekampen startet som gjorde at han tapte søndag.

Deltakerne får nemlig to prøvekast før de skal ut i selve kampen, og det er her ikke alt gikk som det skulle for Svingen.

– Jeg kaster de øksene, og treffer helt greit på blinken, men så datt de av. Jeg hadde ikke gjort om noe på teknikken, så da jeg møtte opp på tinget forventet jeg at alt skulle gå like smurt som forrige gang, sier han.

Svingen sier at han mener øksekast ligger på marginer, og at man helst skal gjøre det samme flere ganger etter hverandre igjen for å lykkes.

– Men når jeg plutselig sto der og innså at jeg måtte legge inn mer kraft i kastene, så er man nesten litt sjanseløs. De første kastene etter du har endret teknikken er jo litt tellende, så jeg tenker at lykken var ikke med meg den gangen her.

Les også: «Farmen»-Grethe raser ned i vekt etter deltakelsen: – Smittet av Robs tarmbakterier