I år som tidligere år har «Farmen» skapt stort engasjement blant seerne, og det er ingen tvil om at diverse situasjoner har fått seerne til å reagere mer enn andre.

Forrige uke kunne blant annet TV 2 skrive om seerstorm etter at det ble utført sabotasje på gården, og flere av deltakerne Nettavisen har snakket med forteller at de merker godt til engasjementet blant seerne.

Les også: «Farmen»-duoen går ut mot Jodel-ryktene: – Fremstilt litt overdrevent

Det enorme engasjementet er imidlertid ikke alltid like hyggelig. Det har deltaker Hanne Mathea Friis (22) fått erfare.

– Kan være greit å ha i bakhodet

Nylig tok nemlig «Farmen»-deltakeren til Instagram, hvor hun går hardt ut mot enkelte seere som har ytret seg i kommentarfeltene.

I det lange innlegget ber 22-åringen folk tenke seg om, og påpeker at det betraktelig mer som skjer på gården enn det man får se på TV-skjermen. Teksten har hun også delt på Instagrams historiefunksjon.

«Vi filmes kanskje 14–16 timer i døgnet, 7 dager i uka. Alt dette materiale skal skvises inn på 4 episoder på 42 til 22 minutter. Her må vi også legge til at alle skal få ca. lik TV-tid, og at enkelte hendelser og konflikter krever mer plass», skriver 22-åringen.

«Alt du ser av konflikter, hendelser, relasjoner, tanker, hva som blir sagt og hvordan folk er som personer – prosentandelen av hvor mye du egentlig får innblikk i, er ekstremt lav. Kan være greit å ha i bakhodet neste gang du synser, mener og uttaler deg», avslutter hun innlegget.

Les også: Frykter ny kritikkrunde etter «Farmen»-tabbe: – Fikk en kjempekjip telefon

Innlegget har fått flere hundre likerklikk, og flere av Friis' meddeltakere støtter henne i kommentarfeltet – deriblant Ivana Miric og Bente Rabba – som begge kommenterer med emojier.

Anklages for å mobbe meddeltaker

Til Nettavisen forteller 22-åringen at det spesielt etter saboteringen av ukesoppdraget forrige uke begynte å renne inn med negative tilbakemeldinger.

– Det er desidert verst nå. Jeg føler at en del ikke skjønner at det er en del av spillet. Folk saboterer hver sesong, sier hun.

De siste dagene har det også kommet reaksjoner på hvordan hun oppfører seg mot enkelte andre deltakere, ifølge Friis.

Les også: Én deltaker ble sentral for «Farmen»-valpens skjebne: – Fikk bli så lenge jeg var der

– Akkurat nå er det en del på at jeg er en mobber. Jeg får beskjed om at jeg fryser ut folk, at oppførselen min er forkastelig og at jeg må vokse opp fra barneskolealder og sånt.

Hun tror seerne refererer til uenighetene hun har hatt med meddeltaker Hashar Aziz inne på gården, og påpeker at heller ikke Aziz sitter igjen med inntrykket av at han har blitt mobbet av henne på «Farmen».

På Instagram har også Friis delt meldingsutvekslingen deres om nettopp dette. Se tredje innlegg i bildeserien under:

Hun kan imidlertid forstå at enkelte kanskje opplever henne som «kald» i de nyeste episodene.

– Det skal sies at Hashar sa noen nedlatende strofer om meg til noen av de andre på gården, som jeg fikk vite om. Derfor opptrer jeg kanskje litt «kald» ovenfor han akkurat nå, men dette er jo noe som seerne ikke fikk sett fordi det skjedde uten kamera til stede. Dette er litt av grunnen til at jeg postet det jeg gjorde, nettopp fordi folk får veldig lite innblikk i alt som skjer, påpeker 22-åringen.

– Fikk ro i sjela

I utgangspunktet holder Friis seg unna kommentarfelt og tar seg ikke nær av det folk mener om henne, men etter mange negative tilbakemeldinger den siste tiden følte hun et ansvar for å si fra.

– Jeg føler at noen kanskje ikke tenker over at episodene er på 40 minutter og at man får med seg veldig lite av det som skjer. Og det glemmer man kanskje som seer. Så jeg ville egentlig bare minne om det, sier hun om hvorfor hun delte innlegget på Instagram.

– Jeg kan ikke gjøre stort med hva folk sier, de kommer til å si hva de vil uansett. Men personlig fikk jeg ro i sjela av å legge det ut. For kanskje noen leser det og tar det til seg. Jeg tror ikke nødvendigvis jeg får noe mindre hets, men jeg følte jeg trengte å få det ut.

Les også: Går til verbalt angrep under «Farmen»-krangel

Friis forteller at hun kun har fått positive tilbakemeldinger på Instagram-innlegget, og påpeker at hun også har fått positive tilbakemeldinger fra seerne underveis.

– Det er mye fint, også. Men det er jo lett å fokusere på den ene negative kontra de ti positive reaksjonene, sier hun.