Gå til sidens hovedinnhold

«Farmen»-innspillingen stoppet: - Brøt smittevernreglene

Farmen 2020:

«Farmen»-deltakerne måtte i karantene før innspilling, men var likevel i kontakt med mennesker utenfor produksjonen.

For noen uker siden ble en ny gjeng sendt inn på årets «Farmen»-gård, men allerede før TV 2 rakk å lansere deltakerne ble innspillingen stoppet.

Det melder Dagbladet.

Årsaken er at deltakerne hadde brutt smittevernreglene de ble pålagt før innspillingen startet.

Før innspilling måtte alle deltakerne i karantene for å hindre at de hadde med seg koronasmitte inn på gården.

I løpet av denne tiden fikk de ikke lov til å ha kontakt med noen andre enn produksjonen. På den måten kunne de leve sammen som vanlig så fort kameraene begynte å rulle.

Les også: Mads Hansen blir «Farmen»-programleder

Stengte ned i ett døgn

Overfor Nettavisen forteller programdirektør i TV 2, Kathrine Haldorsen, at de fikk bekreftet regelbruddet fredag kveld.

Til Dagbladet forteller hun at det de avdekket var at flere av deltakerne ved ulike anledninger hadde vært i kontakt med personer utenfor produksjonen.

Siden ble alle deltakerne testet, og alle testene kom tilbake negative. Etter et døgn ble produksjonen startet opp igjen.

- Produksjonen pågår nå for fullt, og siden ingen testet positivt på Covid-19 vil ikke dette få store konsekvenser, sier Haldorsen til Nettavisen.

Hun vil foreløpig ikke si noe om hvilke konsekvenser dette eventuelt vil få for deltakerne.

- Det vil komme fram når programmet vises på TV 2 i høst, sier hun.

Les også: Dette er deltakerne i «Farmen kjendis» 2021

Ny programleder

«Farmen»-innspillingen startet som nevnt for et par uker tilbake, og deltakerne skal etter planen slippes i løpet av den kommende tiden.

Innspillingen finner sted i Hønefoss, og det er den tidligere fotballspilleren Mads Hansen (36) som er programleder.

Det var i mai det ble kjent at Hansen tar over stafettpinnen fra Gaute Grøtta Grav (41), som har ledet programmet siden 2004.

Overfor Nettavisen kunne Hansen da fortelle at han ble overrasket da han fikk jobbtilbudet.

– Jeg tenkte først: De har ringt feil. Men så tenkte jeg at dette var en morsom utfordring, ikke minst en prestisjefylt jobb. I tillegg er det godt å få prøve noe nytt, og det blir morsomt å se hvordan man lager reality, for det har jeg ingen erfaring med, sa Hansen.

Grøtta Grav sa på sin side til TV 2 da han sluttet i jobben i februar at han gledet seg til å ta fatt på nye prosjekter.

– Jeg slutter med «Farmen» nå, og gleder meg til å jobbe med andre prosjekter fremover. Dette er en beslutning jeg har tenkt mye på, og nå som de mest involverte er informert føles det mest av alt befriende for min del, sa han.

Kommentarer til denne saken