Tirsdag sparkes vårens fineste bondeeventyr i gang når «Farmen kjendis» endelig er tilbake på skjermen.

Nok en gang skal en gjeng med kjente fjes inn på en gård og leve 100 år tilbake i tid, der de i løpet av de neste ukene skal kjempe om kampen for tilværelsen.

Les også: «Baywatch»-stjernens sex-tape gikk verden rundt: Slik påvirket det livet hennes

En av de som blir å se på skjermen de neste ukene er redaktør, journalist og samfunnsdebattant Vebjørn Selbekk (50).

For folk flest er han kanskje best kjent som redaktøren som gjenga de omstridte Muhammed-karikaturene tilbake i 2006, og som en mann med flere sterke meninger og en samfunnsdebattant med et kristenkonservativt ståsted.

Håper å få vise fram nye sider

Men når Selbekk nå gjør sin reality debut og skal prege nordmenns TV-skjermer framover, håper han folk vi få et litt annet inntrykk av han.

- Jeg håper at folk skal se litt andre sider av meg, jeg gjør jo det. Man spiller jo en rolle i offentligheten, og man har gjerne en rolle knyttet til jobben sin for eksempel. Da hender det at man fronter diverste synspunkter, men det er jo bare en del av hvordan man er som person, sier Selbekk til Nettavisen.

- Jeg håper at man nå skal få se den joviale trønderen, Rosenborg-supporteren og lidenskapelige Vebjørn som er mer slik jeg er, fortsetter han.

Nå gleder han seg til premieren tirsdag.

- Dette har jeg gledet meg til i et halvt år, så jeg sitter med en god følelse nå, sier han.

- Når du spiller inn noe et halvt år før det kommer på TV er det lenge å gå å grue seg om du har gjort noe dumt. Men jeg føler ikke jeg har gjort det, så jeg har bare gode følelser rundt det, legger han til.

Les også: Netflix-stjernen om møte med Diana og prins Charles: – Stjal blomster og kastet leker

Nervøs før gårdsoppholdet: - Hadde ekstra bagasje

Selbekk forteller at «Farmen kjendis»-oppholdet var en god opplevelse, og at han føler seg heldig som fikk være med på bondeeventyret.

- Dette er noe som jeg får oppleve kun en gang i livet! Det å få legge bort alt stress, og ikke minst mobiltelefonen, for å leve i nuet med naturen og dyrene, det var helt fantastisk, sier han og fortsetter:

- Det ble også en test for meg selv på hvordan jeg ville fungere med alle de andre deltakerne, og med lite mat og alt annet som kommer med.

Redaktøren innrømmer at han var litt nervøs før han skulle inn på gården, og at hans uttalelser i media og kontroversielle meninger opplevdes litt som ekstra bagasje.

- Vi kommer inn på gården med en sekk med klær, men jeg følte jeg hadde mye ekstra bagasje enn det med meg. Alt det jeg har drevet med, og til tider omstridte ting, blir en del av all den bagasjen man har med seg inn der. Det var litt som første skoledag og det var mye sommerfugler i magen, så det følte jeg virkelig på.

Les også: Overrasker med boligplaner: Ønsker å kjøpe «Rockys» livsverk for halv pris

Nervøsiteten var derimot forgjeves, og Selbekk forteller at de andre deltakerne tok han godt i mot fra første stund.

- Jeg fikk et godt råd av en kollega som sa: «Bli kjent med alle sammen. Sett deg ned og snakk med alle, også dem som er i andre aldersgrupper og bli godt kjent med dem». Det rådet fulgte jeg, forteller han.

- Det er jo så mange interessante folk som lever helt andre liv enn meg selv. Det å lære av dem og få innblikk i det, var superinteressant, fortsetter han.

Les også: Skapte overskrifter i flere tiår, og ble stadig kritisert: Dette var Bogdanoff-tvillingene

- Det at han tok meg så godt i mot overrasket meg

En av de andre deltakerne som Selbekk har fått et godt vennskap til inne på gården er TV-personlighet Niklas Silseth Baarli (32).

- Niklas er jo en kjernekar som man må bli glad i. Jeg tror nok han er den morsomste personen jeg har møtt. Han er alltid morsom, han. Hvert måltid på «Farmen» var som å være på julebord hvor Niklas var leid inn som underholdning.

At de to skulle bli så gode venner er kanskje overraskende for flere. Selbekk har tidligere uttalt seg svært kontroversielt om homofilt ekteskap i kirken, mens Baarli er homofil og er gift med psykolog og TV-profil Benjamin Baarli Silseth.

Selv er han ikke like overrasket over vennskapet de to fikk til slutt, men var ikke helt sikker før de møttes.

- Det at Niklas tok meg så godt i mot overrasket meg litt. Men fra min side så kommer jeg stort sett godt overens med de fleste når jeg blir kjent de, sier han.

- Det er nok det jeg håper at jeg får vist fram gjennom «Farmen» og: det at vi er så mye mer enn det bildet som offentligheten har av oss. Ja, jeg sitter og krangler og har sterke meninger på TV og radio, men jeg er jo veldig mye mer enn det.

Les også: Slåsskampvideo vekker oppsikt: Skal ha gått til angrep etter å ha blitt omtalt som en annen rapper

Selbekk understreker også at han sitter ikke nødvendigvis og lager leven til daglig med venner og familie, og han kan fint være venn med andre som ikke nødvendigvis har de samme meningene som han selv. Det gjelder også han og Baarli.

- Niklas og jeg hadde en god grundig prat ganske tidlig rundt likekjønnet ekteskap, hvor vi åpenbart har ulike syn. Men selv om vi er uenig på visse områder, så opplevde jeg at det var mer som forente oss enn som skillet oss. Det var veldig godt å oppleve.