Årets sesong av «Farmen» går denne uken inn i sin sjette uke på skjermen, og seerne har fått vært vitne til både bonderomantikk og lureri inne på Steinsjøen Gård.

En som har bemerket seg på skjermen denne sesongen er bussjåfør og TikTok-stjernen Robert Michael Scott (53). Med sin norskamerikanske aksent og sitt sprudlende humør har han fått mye TV-tid så langt i sesongen.

Les også: Deltakerne ut mot «Farmen»-produksjonen etter sjokkexit: – Bedriver forskjellsbehandling

Med sin noe uvanlige strategi for «Farmen»-oppholdet, som har innebåret å skape allianse med omtrent alle på gården, jobbe så lite som mulig og lure til seg ekstra mat sammen med meddeltaker Herman Herding (24), har Scott blitt en deltaker seerne har delte meninger om.

– På skjermen ser det ut som jeg har gjort absolutt ingenting og at jeg bare går rundt og stjeler mat. Det står jeg for, for det var en del av meg inne på gården. Men jeg går jo ikke rundt og stjeler mat på Rema 1000 i den «virkelige» verden, sier Scott til Nettavisen.

– Det virker som at folk tror at det som skjer der inne er ekte. Altså, det er ekte, men det er et spill og det er TV. Og jeg er en tullebukk, sier Scott med et smil.

Les også: «Farmen»-duoen avkrefter sexryktene: - Vi bare koste litt

– Helvete, de hater meg!

Ifølge Scott har tilbakemeldingene rundt hans «Farmen»-deltakelse haglet inn. Stort sett har tilbakemeldingene vært positive, men spesielt ett nettsamfunn skiller seg ut fra den positive tilbakemeldingen.

– Alle som kjenner meg, både venner, familie og folk som følger meg, elsker det. Jeg får tusenvis av meldinger, jeg kan ikke gå gjennom alle lenger fordi det er så mange, sier Scott og fortsetter:

– Men på Facebook... Helvete, de hater meg! Det er så «toxic» der. Når jeg leser kommentarer som «you fat, lazy bastard» tenker jeg «greit, fair enough». Men når de begynner med kommentarer som «brenn i helvete» eller «dø», da tenker jeg: «Hva faen?», sier Scott, sjokkert over andres munnbruk.

Scott forteller at han var forberedt på at folk som ikke kjenner ham, eller ser humoren i det han gjør på skjermen, kom til å reagere på oppførselen hans inne på gården.

– Folk som sitter bak datamaskinen tror de vet alt og er «tøffe», sier Scott.

Les også: «Farmen»-Torstein får hard medfart etter oppsiktsvekkende beskjed. TV 2 visste ingenting

Bekymret for andre

Det later til at Scott tar kommentarene som blir slengt hans vei med en klype salt, men han retter likevel en bekymring for nettsamfunnet som danner seg, ifølge ham, spesielt på Facebook. Særlig er han bekymret for de som er yngre og som opplever å få slike kommentarer som han selv får.

– Stygge kommentarer på Facebook plager ikke meg, men det jeg er redd for er om en på 20 eller 15 år, som ikke er like sterk og selvsikker som meg, får sånne kommentarer, sier Scott, som mener at det kan skade langt mer enn det gjør for ham.

Les også: «Farmen»-deltakerne ble vitner til sterke scener: – Produksjonen gråt også

Scott er også er overrasket over hvilke mennesker som sitter bak tastaturet og sender stygge meldinger.

53-åringen forteller om en hendelse der datteren hans hadde undersøkt en av nettrollene som stadig skrev stygge ting om ham på Facebook. Da fikk de begge seg en overraskelse.

– Det var jo en godt voksen dame, med både barn og barnebarn! En skjønn liten dame, med barnebarn på rundt 12 år! Det er veldig spesielt. Hva slags innflytelse gir det? spør Scott seg.

«Farmen» ser du på TV 2 tirsdager, onsdager og søndager!