Tirsdag sjekket de tre utfordrerne Gunnar Svingen (25), Anette Svendsen (40) og Torstein Knutsen (62) inn på «Farmen»-gården, til de andre deltakernes store overraskelse.

Som tidligere år er det opp til deltakerne som allerede bor på gården å bestemme hvem av utfordrerne som får bli fullverdige deltakere på «Farmen», men så langt rakk ikke spillet å utforme seg.

Les også: «Farmen»-deltakerne ble vitner til sterke scener: – Produksjonen gråt også

Etter bare 16 timer inne på gården kommer nemlig Torstein Knutsen med en overraskende beskjed. Han ønsker å trekke seg, og blir med det deltakeren med det korteste «Farmen»-oppholdet gjennom tidene.

Trekker seg til sterke reaksjoner

Etter å ha jobbet iherdig med kløyving av ved til en skigard blir det hele for mye for Knutsen. Overfor deltakerne Thorvald Nyquist (51) og Kåre Gunnar Bjøringsøy (35) forteller 62-åringen at han gjerne ønsker å kaste inn håndkleet for hele «Farmen»-oppholdet.

– Jeg har hatt en skulderbetennelse i hele vår, begrunner Knutsen det hele med i episoden tirsdag kveld.

I tillegg sier han at han har fått store ryggsmerter.

– Det er jo ikke noe hotell vi er på heller, da, svarer Bjøringsøy frustrert og spør seg hvorfor Knutsen i det hele tatt meldte seg på «Farmen» hvis han i utgangspunktet sliter med helsa.

Bjøringsøy er heller ikke alene om å reagere sterkt på ønsket til Knutsen om å trekke seg. I episoden stiller også Nyquist seg flere spørsmål.

– Jeg synes det er synd for Torstein. Hvis han har gledet seg til «Farmen», som han sikkert har, er det jo litt rart at han begir seg ut på et slikt eventyr hvis helsa er litt skral, sier han i episoden.

Les også: «Farmen»-Tonje og Simon avslører: - Vi fikk en veldig god tone

De andre deltakerne stilte seg også spørsmål om hvorfor ikke Knutsen kunne bidra på andre måter enn fysisk arbeid inne på gården.

Var frisk en uke før oppholdet

Overfor Nettavisen forteller Knutsen at han forstår reaksjonen til de andre deltakerne, men at han ikke hadde noe på gården å gjøre med de smertene han hadde.

Knutsen har tidligere avslørt til Nettavisen at han var sykemeldt fra jobb i et år før han sjekket inn på «Farmen» på grunn av en vond skulder, men at han testet helsen og følte seg fin en uke før oppholdet.

Knutsen ble også friskmeldt og var tilbake i jobb en uke før han sjekket inn på gården.

– Jeg har fulgt med på «Farmen» tidligere, og visste hva jeg gikk til. Jeg er også vant med tunge oppgaver til vanlig. Jeg er vant til å jobbe hardt, så jeg så ikke på det som et problem. Men jeg klarer heller ikke å holde noe tilbake når jeg først tar på meg en oppgave, så jeg peisa på i timesvis med den kløyvingen, sier Knutsen til Nettavisen og avviser påstanden om at han ikke var forberedt på gårdslivet 100 år tilbake i tid.

Les også: «Farmen»-Rob vakte oppsikt med enormt vekttap. Slik skal han holde vekta

– Det var kjempetrist å måtte dra. Jeg meldte meg på «Farmen» en gang tidligere, men kom ikke med. Det er så typisk at det er helsen som tar meg når jeg først har kommet meg hit. Men når jeg først fikk de smertene, hadde jeg ingenting å gjøre der når jeg ikke kan bidra med det jeg ønsker å bidra med, fortsetter han.

TV 2 visste ingenting

Ifølge TV 2 visste ikke produksjonen at Knutsen hadde vært sykemeldt i ett år før deltakelsen. De synes tilsynelatende heller ikke noe om at dette var informasjon som ble holdt tilbake overfor dem.

– Vi var ikke klar over at Torstein hadde vært sykemeldt så tett opp til deltakelsen på «Farmen». Ideelt sett er dette noe vi gjerne skulle vært gjort oppmerksom på på forhånd, sier pressesjef i TV 2, Jan Petter Dahl, til Nettavisen.

For de andre utfordrerne var dette imidlertid gode nyheter, ettersom de automatisk ble fullverdige deltakere som følge av Knutsen sin exit.

– Det er vel flere som har lurt litt på hva i all verden som skjedde der. Han hadde visstnok operert både skulderen og ryggen, så det var på en måte dødfødt å fortsette. Men jeg skal ikke klage, selv om jeg hadde sett frem til en kamp også, sier utfordrer Gunnar Svingen til Nettavisen.

Sykmeldt igjen

Etter at Torstein Knutsen kom hjem fra gården dro han sporenstreks til legen, som tok en MR av skulderen.

Les også: «Farmen»-Tonje ble innlagt på sykehus etter «Farmen»-opphold

– Det viste seg at jeg har fått en svær betennelse i skulderen der flere sener var nære på å ryke, hevder Knutsen.

– Nå går jeg og venter på operasjon, og jeg har vært sykmeldt siden jeg kom hjem. Det verste som kan skje er at noe ryker, fortsetter han.

På spørsmål om han angrer på at han i det hele tatt deltok, er Knutsen klar i sitt svar:

– Nei, jeg angrer ikke. Men jeg er glad for at jeg dro da jeg dro, hvis ikke kunne jeg ødelagt helsen mer og det er det ikke verdt. Tidenes korteste opphold, men noen må jo ta den også, ler han.