Etter elleve uker er høstens «Farmen»-utgave over, og søndag kveld ble det klart at det er Erik Rotihaug (24) fra Nordfjordeid som er årets vinner. Han kunne strekke armene i været etter å ha slått Ingebjørg Monique Haram (31) i den store finalen.

- Jeg trodde ikke at jeg skulle være så emosjonell, men jeg har gitt så mye av meg selv, og det har vært knallhardt, sier en rørt «Farmen»-vinner til Dagbladet.

Han forteller til avisen at han har vært nedbrutt både psykisk og fysisk etter de elleve ukene på gården.

– Det er en helt fantastisk følelse. Det er ekstremt deilig å tenke på at alt jeg har gjort og vært med på har en innvirkning på at jeg kom så langt som jeg gjorde, sa Rotihaug da VG var og besøkte ham på hjemplassen hans tidligere denne uka.

Ingebjørg Monique Haram, den tapende finalisten, var ikke altfor skuffet etter tapet:

– Jeg var egentlig glad for å ha kommet så langt som jeg gjorde, og var samtidig veldig klar for å komme hjem til sønnen min. Det var bare han som var i tankene mine den siste dagen, så jeg gråt og gråt hele tiden, sier hun.

Årets utgave har ikke vært fri for dramatikk. Blant annet ble et ukesoppdrag sabotert med gift, noe som resulterte i snakk om en mulig politianmeldelse.