Det er snart tid for julaften og som oftest er det fellesskap, familie og takknemlighet som står i fokus. I tillegg gjenforenes flere familier rundt omkring i landet for å tilbringe høytiden sammen.

Men det gjelder ikke alle.

Influenser Kristin Gjelvsik (36) er en av de som feirer jul uten barn i år. Hennes julefeiring har blitt snudd på hodet etter et samlivsbrudd, og flytteplanene til Stavanger gikk i vasken.

36-åringen delte nylig sine tanker om hvordan julen blir uten sønnen, og influenseren er brutalt ærlig på sosiale medier om situasjonen.

«Jeg kjenner det gjør vondt i hele kroppen», skriver Gjelsvik til sine godt over 200.000 følgere på Instagram.

– Gjør ekstra vondt

Tidligere i år ble det kjent at Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen (31) gikk fra hverandre etter ti år som kjærester. I 2019 fikk de sønnen Falk (4), men dette er første gang mor og sønn feirer jul på hver sin kant.

Sønnen skal nemlig feire jul med Poppe Thorsen og hans familie i Stavanger, mens Gjelsvik skal feire i Drammen.

«Det blir så rart å ikke skulle våkne opp med ham på julaften, og spise julestrømpe sammen med ham mens vi ser på juleprogrammer på TV. Så rart å ikke se gleden i øynene når han åpner julegaver som inneholder tog og ski, og kjenne den intense begeistringen utfolde seg i rommet», skriver Gjelsvik i et åpenhjertig innlegg på Instagram.

Nettavisen har forsøkt å få en kommentar fra Kristin Gjelsvik. Hun har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Gjelsvik har tidligere fortalt til TV 2 at det var hennes eget valg å feire jul uten sønnen i år. Ifølge Instagram-innlegget er det hennes tur neste år, og Gjelsvik skal hvert fall ringe inn det nye året med fireåringen.

Les også: Kristin Gjelsvik avslører ny flamme: – Magisk på alle mulige måter

«Annerledes kan heldigvis være fint. I hvert fall etter hvert … Men det er noe rart med disse høytidene, det gjør litt ekstra vondt», fortsetter Gjelsvik i innlegget.

I det hjertefølte innlegget skriver influenseren også at det var tøft å ta farvel med sønnen, og at hun kommer til å «gråte en skvett» i løpet av julen som blir noe utenom det vanlige.

Åpner opp hjemmet på julaften

Drøyt ett døgn etter hun postet Instagram-innlegget har det rent inn tilbakemeldinger, skal man tro Gjelsvik. Tirsdag ettermiddag skrev hun i en Instagram-historie at «innboksen bugner» over med støttemeldinger.

«Det føles så godt å være sårbar og ærlig når dette er responsen. TAKK!», skriver 36-åringen.

Til tross for at Gjelsvik må feire uten sønnen i år, blir hun likevel ikke ensom på julaften. Hun skal nemlig tilbringe den store dagen med neste 30 fremmede.

Les også: Inviterer fremmede til sitt eget hjem: – Hjerteskjærende

I slutten av november la 36-åringen ut en Finn-annonse hvor hun inviterte til julefeiring hos henne, og ønsket velkommen til de som heller ikke har noen å feire sammen med.

Det tok ikke lang tid før meldingene rant inn, og huset til Gjelsvik skal fylles opp på julaften. I Instagram-innlegget fra mandag skriver Gjelsvik at hun «håper at hun klarer å skape en magisk dag» for de som kommer på besøk.

– Det blir noen tårer

Det er ikke bare Gjelsvik som får en annerledes jul i år. Det blir også en tøffere jul for «Bloggerne»-profil Sara Emilie Tandberg (30) enn det hun er vant med.

I februar blir hun og samboeren foreldre for første gang til en liten gutt, og TV-profilen har to barn fra et tidligere forhold.

For første gang skal Tandberg feire julaften uten de to eldste barna sine, og hun legger ikke skjul på at det blir en tøff og sår opplevelse.

– Jeg gruer meg veldig til å ikke være med de på julaften. Jeg er helt sikker på at det blir noen tårer, sier Tandberg til Nettavisen.

Hennes to barn skal tilbringe julaften sammen med faren sin. Tandberg har derimot julemorgenen sammen med ungene, før de reiser av gårde på ettermiddagen.

Les også: Åpner opp om sønnens sykdom: – Har vært et helvete

Litt ekstra kvalitetstid på morgenkvisten gjør det imidlertid ikke lettere for 30-åringen.

– Det er jo julekvelden som er den spesielle og ekstra kosen, så det blir tøft. Men man må bare gå gjennom det, sier «Bloggerne»-profilen.

En moderne familie

Som Tandberg selv sier, er det sånn det er å være en del av en moderne familie. Neste jul er det derimot Tandbergs tur til å ha de to ungene på julaften og det blir spesielt av flere grunner, forteller hun.

Som nevnt venter Tandberg barn på nyåret, og hun gleder seg til å feire med alle ungene til neste år.

– Da får vi alle vært sammen på julaften. Det er jo hyggelig siden det er første julen til babyen, og med halvsøsknene sine.

Det er ikke bare julehøytiden som har vært tung for Tandberg. For noen måneder siden feiret hun Halloween uten ungene, og ifølge 30-åringen var det så tungt at hun måtte forlate landet.

– Det var tøft å gå gjennom Halloween uten de. Jeg reiste til Syden for å gjøre noe helt annet. Jeg klarte ikke feire Halloween i det hele tatt, sier hun og legger til:

– Man kan ikke rømme fra alt heller, så jeg må bare feire jul uten de i år.

Les også: Endte på gata etter NRK-suksessen: – Helt forferdelig

Tandberg og hennes tidligere samboer gikk fra hverandre i fjor etter ti år som kjærester. Hun har et håp om at de to familien etter hvert kan feire julen sammen.

– På sikt feirer vi kanskje jul alle sammen. Både foreldre, bonus foreldre og alt, så blir vi en storfamilie, ler hun.