Dette året har vist seg å by på en del endringer for influenser og TV-personlighet Kristin Gjelsvik (36).

I sommer kom nyheten om at det var slutt mellom hun og Dennis Poppe Thorsen (31). De var et par i ti år og har sønnen Falk (4) sammen. Som følge av bruddet ble flytteplanene i Stavanger snudd opp ned på, og Gjelsvik blir boende i Drammen.

Les også: Kristin Gjelsvik letter på sløret om singeltilværelsen

Juletiden nærmer seg, og det blir en annerledes jul for 36-åringen. Nylig åpnet hun opp på Instagram at hun gruer seg til årets julefeiring, og derfor bestemte hun seg for å invitere fremmede til å feire jul sammen med henne.

I en Finn-annonse skriver influenseren at hun åpner hun hjemmet sitt i Drammen for 15-20 mennesker som heller ikke ønsker å være alene på julaften.

«I år ønsker jeg å invitere dere som ikke har noen å feire med av ulike grunner, dere som er vanskeligstilte, flyktninger, dere som har havnet litt utpå, og dere som rett og slett bare trenger en fin opplevelse og noe godt på tallerkenen», skriver Gjelsvik i annonsen.

– Hjerteskjærende

Det viser seg at flere har tatt kontakt etter at Gjelsvik publiserte Finn-annonsen. Overfor God kveld Norge forteller 36-åringen at hun har nesten fått 30 meldinger som følge av den åpne invitasjonen.

– Julen handler om gleden ved å gjøre noe for andre. For meg kjennes det ekstra fint å engasjere seg for noen andre enn meg selv og mitt. Og kanskje kan det inspirere andre til å invitere noen inn der det står en tom stol, sier hun til God kveld Norge.

Videre i annonsen skriver influenseren at det er «hjerteskjærende at noen går en jul i møte alene», og at hun vil gjøre det hun kan for å lage en fin julefeiring til de som måtte dukke opp.

Første julen uten sønnen

Våren 2019 ble Gjelsvik mor for første gang, og i dag er sønnen blitt fire år. Denne julen blir annerledes for mor og sønn, og ettersom Poppe Thorsen bor i Stavanger blir høytiden delt opp. Til TV 2 sier Gjelsvik at Falk skal feire julaften hos faren sin i år.

Det betyr at dette blir Gjelsviks første jul alene og uten barn. Det skal visstnok være hennes eget valg.

– Jeg har valgt å være alene denne julen. Jeg er privilegert og har stor familie som åpner dørene for meg, men jeg vil prøve å gjøre en situasjon som er sår og vond for meg til noe hyggelig, sier hun til TV 2.

Dette er ikke første gang 36-åringen føler seg gavmild. I fjor jul satte hun i gang en pengeinnsamling til familier som slet med trang økonomi.

Engasjementet rundt pengeinnsamlingen «økonomisk støtte til familie som gruer seg til!» viste seg å være enormt, og til slutt ble det samlet inn nesten 350.000 kroner.