De 14 er blant 50 personer bestående av rike foreldre og trenere som er tiltalt for å ha jukset og gitt bestikkelser for å få barna sine inn på eliteuniversiteter som Yale og Stanford.

Bestikkelsene skal ifølge nyhetsbyrået Reuters være på 25 millioner dollar.

I retten mandag inngikk «Frustrerte fruer»-stjernen en avtale med påtalemyndigheten, hvor hun innrømmet skyld. Som belønning lovet aktoratet en fengselsperiode «på den lave siden» av de fire til ti månedene hun kan forvente seg.

Huffman godtok også en bot på 20.000 dollar.

– Min datter kjente absolutt ikke til mine handlinger, og på min forferdelige måte, har jeg forrådt henne, sier Huffman ifølge Reuters.

Ifølge påtalemyndigheten var det opptaksansvarlig William «Rick» Singer ved California College som var hjernen bak svindelen.

Huffman skal ha betalt 150.000 dollar, tilsvarende rundt 1,3 millioner kroner, til Singers organisasjon. Til gjengjeld endret de svarene på datterens SAT-prøve, en av de viktigste opptaksprøvene for universiteter.

Kort tid etter innrømmelsen velger Netflix å utsette utgivelsen av filmen «Otherhood» der Huffman har en sentral rolle. Det skriver AP.

Filmen som i utgangspunktet skal ha premiere 26.april er blitt utsatt på ubestemt tid, skriver nyhetsbyrået.