Bare 14 år gammel entret svenske Felix Sandman (23) rampelyset da han slo gjennom med boybandet FO & O, og siden har han etablert seg som både soloartist og skuespiller.

Her til lands ble derimot Sandman først et kjent navn for mange da han i 2019 sikret seg hovedrollen i serien «Quicksand» i 2019, og siden medvirket i serien «Hjem til jul» med blant andre Ida Elise Broch (35) samme år. Og nå er den populære, svenske 23-åringen aktuell med nok en serie.

Denne gangen i et større format, nemlig i den amerikanskproduserte, internasjonale Viaplay-serien «Last Light» – der han spiller mot flere store Hollywood-stjerner.

– Det er helt sykt å være med i samme serie som Matthew Fox fra «Lost», liksom. Og de andre store skuespillerne, som Joanne Froggatt fra «Downton Abbey» og Tom Wlaschiha fra «Stranger Things» og «Game of Thrones». Det var heftig å spille mot så store stjerner, sier Sandman ivrig til Nettavisen.

Hvordan han fikk rollen vet han imidlertid ikke.

– Jeg aner faktisk ikke. Jeg ble bare kontaktet, og trengte ikke gå på casting eller noe. De har kanskje sett noe jeg har vært med i tidligere, men ja, jeg vet egentlig ikke, ler han.

– Det var ganske sykt

Dette er den svenske skuespillerens første internasjonale rolle, og første gang han spiller i en engelskspråklig film. Og går det veien, håper 23-åringen at rollen kan fungere som et springbrett inn i filmbransjen, der drømmen er Hollywood.

– Det håper jeg virkelig, jeg har store ambisjoner om å jobbe i Hollywood en dag, sier han.

Men selv om han ikke er Hollywood-stjerne ennå har Sandman virkelig fått kjenne på det å være et kjent ansikt. Som nevnt har han vært i rampelyset siden han var tenåring, og tilværelsen som «kjendis» har han blitt godt vant med.

– For min del har det å være kjent gjort at jeg er litt mer selvbevisst blant folk. Jeg trekker meg kanskje litt unna, i og med at jeg ikke kan være så privat som jeg vil være, sier han.

Les også: Kristin Gjelsvik letter på sløret om singellivet

Likevel erkjenner den svenske stjernen at han har sluppet «billig unna» sammenlignet med andre. Han blir sjelden utsatt for elleville rykter og overskrifter, noe han tror er flaks.

– Jeg har vel vært heldig, eller bare oppført meg, ler han.

Én gang måtte han imidlertid sperre opp øynene da han fant en artikkel om seg selv.

– Det var et sladreblad der det var et bilde av meg og søsteren min, og i overskriften sto det at hun var eksen min og at vi hadde blitt sammen igjen. Det var ganske sykt, for da antyder de at jeg driver med incest, sier Sandman oppgitt.

Drømmer om mer privatliv

Sandmans mål er å en dag bli så stor at han kan trekke seg helt tilbake og leve separate liv. Et på jobb, og et på privaten.

– Jeg elsker det livet jeg har, men det hadde vært fett å bli gjenkjent for kunsten sin men likevel ha et uberørt privatliv. Men det er et liv man velger det her, og jeg er veldig takknemlig for at jeg får gjøre det jeg elsker. Så jeg ville aldri valgt det bort hvis jeg kunne gjort ting på nytt, forsikrer han.

Les også: «Bloggerne»-Monica sjekket ektemannens mobil mens han sov: Da kom hemmeligheten hans fram

– Men jeg vil gjerne bli så stor at jeg bare kan leve i min egen verden og ikke forholde meg til alt rundt berømmelsen.

Men før det kan skje må han etablere seg i filmbransjen, og han er klar på hva som er drømmerollen.

– Jeg drømmer om å få spille en stor hovedrolle i en amerikansk produksjon mot Leonardo DiCaprio. Aller helst en Christopher Nolan-film, sier han, og legger til at han også har store drømmer som artist – som jo er det han var først.

Les også: Åpner opp om «ukjent» diagnose: – Drittsykdom

Det er nemlig ikke noe alternativ å velge én retning.

– Jeg drømmer også om å komme lenger med musikken min, og det tror jeg virkelig at jeg kan med det jeg holder på med nå. Jeg vil spille store konserter i hele verden, sier han.