Gjennom to sesonger har den tidligere fotballspilleren og VGTV-profil Mads Hansen (38) ledet TV 2s flaggskip-program «Farmen». Nå er det noen andre som skal ta over stafettpinnen, avslører Hansen overfor Nettavisen.

– Det var et veldig vanskelig valg. Jeg har stortrivdes med å lede Farmen, men etter å ha vært programleder i to år er det ikke sikkert år 3,4 og 5 hadde bydd på så mange nye opplevelser og erfaringer. Det kan jeg derimot få ved å hoppe på dette nye prosjektet, sier Hansen.

Hansen er derimot ikke ferdig i TV 2. Ifølge Hansen fikk han et valg av kanalen om å enten fortsette med «Farmen» eller gå videre til andre prosjekter. Hva slags programmer det er snakk om er foreløpig ikke offentliggjort.

– Det stemmer at Mads Hansen ikke blir programleder for høstens «Farmen»-sesong. Han skal over i nye og spennende prosjekter for TV 2, som vi gleder oss til å fortelle mer om etter hvert. Mads er en viktig profil for TV 2 også fremover, sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen.

Les også: Kritikken hagler mot Mads Hansen og Follestad etter puppesang: – Bør føre til oppsigelser

Hvem som skal ta over som programleder for det populære realityprogrammet er heller ikke kjent.

– Jeg håper det blir Kari Jaquesson, sier Hansen ironisk.

– Nei, altså, «Farmen» er et helt fantastisk program, og alle de folkene man jobber sammen med var det som talte imot. Det var et vanskelig valg, men jeg er sikker på at de finner en erstatter som kommer til å gjøre en bra figur, fortsetter han.