«Sommerhytta», som for tiden er inne i sin sjette sesong, har vist seg å være en stor suksess for TV 2.

Det er Guri Solberg (45) som har ledet programmet siden starten, men nå går programlederjobben videre til en annen.

Les også: Dette sier Subwoolfer om favorittstempelet

I en pressemelding torsdag melder TV 2 at den sjuende sesongen av «Sommerhytta» skal ledes av programleder og nyhetsanker Cathrine Fossum (44). De fleste kjenner henne fra TV 2 Nyhetene og TV 2 Nyheteskanalen, men 44-åringen har tidligere også ledet «God kveld Norge» for samme kanal.

Solberg er ikke i tvil om at arvtakeren hennes kommer til å gjøre en god jobb i «Sommerhytta».

– Hun er en stødig og dyktig dame som kommer til å lede «Sommerhytta» med stil. Jeg håper hun kommer til å kose seg like mye som meg blant de flinke hyttebyggerne, sier den avtroppende programlederen i pressemeldingen fra kanalen.

– En trygg havn

Innspillingen av den kommende sesongen er allerede godt i gang, og er denne gangen lagt til Sveavannet i Lunner kommune på Hadeland. Der konkurrerer fire unge par om å vinne det populære tv-programmet og hytta de har bygget.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, har god tro på Fossum i programlederrollen.

– Cathrine er en veldig god programleder som blir en stødig erstatter for Guri. Hun er genuint glad i folk, og blir en trygg havn for hyttefolket, sier Haldorsen i TV 2-pressemeldingen.

Cathrine Fossum setter pris på de fine ordene fra programredaktøren, og legger ikke skjul på at hun er spent.

– «Sommerhytta» er jo et stort univers, som det er kjempegøy å få være med på. Jeg har jo gjort veldig mye forskjellig i min tid i TV 2, jeg er en slags potet, men dette er det første ordentlige underholdningsprogrammet jeg jobber med. Så det er kjempespennende, sier hun til Nettavisen.

Usikker på om hun selv ville deltatt

Den nye programlederen gleder seg til å virkelig få utnytte personligheten sin i «Sommerhytta»-jobben:

– Jeg elsker å møte og bli kjent med nye folk, og lever meg ofte inn in hvordan andre har det. Både i gleder og motbører og alt. Og dette er et program der jeg får bli godt kjent med deltakerne. Så det å både få være medmenneske og programleder, det gleder jeg meg skikkelig til. Også er det jo veldig fint at ingen blir stemt ut, for da kan vi bare hygge oss.

Les også: IKEA fjernet reklame etter stikk til Cezinando

44-åringen er derimot usikker på om hun selv ville deltatt i programmet hun nå skal lede.

– Nei. Eller, jo. Jeg er så utålmodig og klønete. Hadde det vært i en annen verden så hadde jeg hundre prosent sagt ja til å være med. Men jeg hadde ikke vunnet, det er jeg ganske sikker på. Jeg kan jo ikke noe om snekring og interiør. Min mann har lagt ned forbud hjemme hos oss mot at jeg kan røre malepensler og sånt, for jeg slurver. Selv om jeg prøver mitt beste så blir det bare slurv, røper programlederen og ler.

– Så jeg er glad for at jeg er programleder og ikke deltaker. Jeg kan heller se på deltakerne med beundring, fastslår hun.

Det å ta over for Solberg ser Fossum på som en ære.

– Guri er jo en fantastisk programleder og en stjerne av et menneske. Og jeg vet jeg kan spørre henne hvis det er noe jeg lurer på. Hun er jo kjempeflink, og en av grunnene til at dette programmet er så bra, sier 44-åringen til Nettavisen.

– Så det er med ærefrykt at jeg tar over den stafettpinnen etter henne. Så skal jeg prøve å gjøre jobben på min måte, og håper at det blir bra, sier den nye «Sommerhytta»-lederen.