Gå til sidens hovedinnhold

Ferdinand (25) vil bruke «Paradise Hotel» som politisk plattform: – Kan nok splitte publikum litt

Ferdinand Rygh vil bruke realitydeltakelsen til å sette søkelys på temaer som er viktige for ham.

Nyinnsjekkede Ferdinand Rygh lover mye nakenhet når han nå sjekker inn på «Paradise Hotel»:

Onsdag er det Pride på «Paradise Hotel», og i den anledning dukker det opp ikke bare én – men to nye deltakere.

En av dem er 25 år gamle Ferdinand Rygh fra Drammen, som overfor Nettavisen forteller at han aldri var i tvil om han skulle takke ja da forespørselen om realitydeltakelsen kom.

Les også: Koreansk mann blir nedringt av «Squid Game»-fans. Netflix tvunget til å ta grep

– Hvorfor skal man ikke takke ja til noe sånt? Herregud, det er en gratis tur, et jævlig morsomt spill, drama, fart og spenning. Også er det ikke farlig å få litt tv-tid, sier han lurt.

Bli kjent med deltakerne som allerede er inne på hotellet i videoen under:

– En ære

Rygh er selv homofil, og sjekker altså inn i uken der kjærlighet mellom alle mennesker uavhengig av kjønn eller legning skal feires. Også i vårens sesong sjekket en homofil deltaker inn under Pride-uken – men da med en bismak.

I motsetning til Kevin Hansi, som i våres uttalte overfor Nettavisen at det føltes noe stigmatiserende å sende inn en homofil deltaker under Pride-uken, ser den nyinnsjekkede drammenseren på det samme «oppdraget» som en stor ære.

Les også: Harry Styles bekrefter myteomspunnet teori

– Det å sende inn en homo i Pride-uken kan jo være litt sånn ... stereotypisk. Men jeg tenker at det er en ære. For det er den viktigste uken vi har, synes jeg, sier han til Nettavisen.

Ferdinand lover èn ting når nå sjekker inn på «Paradise Hotel». Se hva i videoen øverst i artikkelen.

Og Ferdinand Rygh, som beskriver seg selv som «helt jævlig hyggelig», sjekker inn med en tydelig plan.

– Jeg valgte å benytte anledningen da jeg først sjekket inn som homofil i Pride-uken til å snakke om alle temaene som interesserer meg og er viktige for meg, forteller 25-åringen.

Aktivist på hotellet

Rygh ønsker nemlig å rette søkelyset mot temaer han mener det er viktig å gjøre noe med.

– Jeg har jo valgt å være litt aktivist der inne. Jeg vet at jeg sier og gjør et par ting der inne som kan være litt polariserende og som nok kan splitte publikum litt, sier han.

– Jeg benytter jo selvfølgelig muligheten til å kunne snakke litt om konverteringsterapi, som fortsatt er lovlig å drive med i Norge. Også snakker jeg litt om de økende tilfellene av hatkriminalitet mot skeive, samt litt om blodgiving og alt det der. Så jeg håper ikke de klipper det ut, legger deltakeren til.

Les også: Daniel Craig hadde ett krav før han takket ja til å ta på seg rollen som James Bond

Rygh er imidlertid ikke den eneste deltakeren som sjekker inn på «Paradise Hotel» på onsdag. Det samme gjør Maryann Noor (24) fra Harstad. De må begge to velge seg en partner av samme kjønn ved innsjekk, i tråd med ukas tema.