Skuespiller Jamie Dornan (39), kanskje best kjent som Christian Grey fra «Fifty Shades»-filmene, oppsummerer året som er gått som «det verste året i sitt liv».

I et nylig intervju med The Telegraph snakker han åpenhjertig ut om hvordan sorgen etter farens bortgang har preget ham gjennom året.

Les også: Tristan Thompson nektet for farskap etter utroskap: Nå legger han seg flat

I mars 2021 opplevde 39-åringen å miste faren sin, den anerkjente professoren Jim Dornan. De to skal ha stått hverandre nær, og Jamie Dornan beskriver tapet av faren sin som brutalt.

– Det vil være vanskelig å finne noe negativt å si om ham, fordi han var en stor gledesspreder som alltid var positiv, sier skuespilleren i intervjuet.

Tøffe år

Jim Dornan fikk påvist leukemi i 2005, men det var koronasmitte som forårsaket døden hans. Han ble 73 år.

Ifølge skuespilleren har sorgen overskygget store deler av gleden de nye filmene har gitt ham. Han forteller i intervjuet med The Telegraph at han har slitt med å takle alle de positive tilbakemeldingene han har fått på sine nye filmprosjekter, «Belfast» og «The Tourist», da farens bortgang har hatt en stor påvirkning på ham.

Les også: Miley Cyrus tar til Instagram etter direktesendt tabbe: Hylles av fansen

– Det føles rart å avslutte året med så mye glede og positivitet. Fordi det på mange måter har vært det vanskeligste og verste året i mitt liv, forteller «Fifty Shades»-stjernen.

Separert i tiden før

Skuespilleren fikk ikke sett sin egen far de siste 18 månedene før han døde, grunnet strenge koronarestriksjoner. I tillegg satt han isolert i forbindelse med innspillingen av en ny film.

Dornan avslører at de fortsatt ikke har hatt en begravelse, ti måneder etter dødsfallet, men han forklarer ikke grunnen til forsinkelsen.

Skuespilleren legger ikke skjul på at det er vondt å tenke på at faren aldri rakk å se hans nyeste film, «Belfast». Filmen går tilbake til 1960, og følger livet til en irisk familie som lever i arbeiderklassen.

Les også: Skuespiller Liv Thorsen er død

I filmen spiller Jamie Dornan rollen som Pa, en karakter som skal ha vært inspirert av hans egen far og hans personlighet.

Dette er ikke første gangen Dornan er i dyp sorg etter å ha mistet noen som står ham nær. I podkasten «Out To Lunch With Jay Rayner» har han tidligere snakket om sorgen han gikk gjennom da han som 16-åring mistet moren sin til kreft. Det påfølgende året etter døde fire av kameratene hans i en tragisk bilulykke.