NEW YORK/OSLO (Nettavisen): Det sier den tidligere TV-programlederen Piers Morgan, som fortsetter å hamre løs mot hertuginne Meghan og prins Harry etter deres intervju med Oprah Winfrey. Se utdrag av intervjuet her:

- Jeg ville ikke trodd på henne om hun leste opp en værmelding

En måned har gått siden prins Harry (36) og kona, hertuginne Meghan (39) stilte opp i sitt første, store intervju etter at de forlot det britiske kongehuset. Intervjuet skapte overskrifter verden over, og duoen fikk både støtte og kritikk.

Les også: Intervjuet «alle» snakker om. Nå kommer søsteren til Meghan med kraftig kost

- Jeg ville ikke trodd på henne om hun leste opp en værmelding, sa Piers Morgan etter intervjuet, som til slutt endte opp med at han sa opp jobben i «Good Morning Britain».

Les: Meghan kom med en sjokkerende innrømmelse

Piers Morgan (56) har også tidligere vært krass mot hertugparet, men denne gangen gikk kritikken såpass langt at han forlot jobben i «Good Morning Britain» etter en hissig konfrontasjon med kollega på sett.

Les også: Dette er værmannen som fikk begeret til å renne over for Piers Morgan

Morgan hadde blant annet beskyldt hertuginne Meghan for løgn, hvorpå værmannen Alex Bereford (40) lurte på hvorfor Morgan alltid skulle mene noe om 39-åringen. Som følge av dette stormet programlederen ut av studio, og sa opp jobben.

- Lyver hun helt bevisst?

Nå har 56-åringen stilt opp i sitt første TV-intervju siden utblåsningen, og han er fortsatt svært kritisk til hertugparet.

Mandag stilte Morgan opp i Fox Nation-programmet «Tucker Carlson Today», der han blant annet kunne fortelle at han står for uttalelsene han kom med etter Meghan og Harrys TV-intervju med Oprah Winfrey (67) forrige måned.

I intervjuet med Tucker Carlson står Piers fast på det han sa, og han mener også det er hele 17 uttalelser Meghan kom med i intervjuet som viser seg ikke å stemme.

- Vel, lyver hun helt bevisst? Er hun helt desillusjonert? sier Piers i TV-programmet, ifølge Insider.

- Jeg vet ikke, og for å være helt ærlig, så bryr jeg meg ikke, sier Morgan.

Les også: Meghan og Harry-intervjuet: - Sjokkerende stor grad av narsissisme

Bryllup har vist seg å være usant

Programlederen sier ikke noe om hvilke påstander som er usanne, men det er nærliggende å tro at han blant annet hinter til at hertugparet i intervjuet med Winfrey fortalte at de hadde giftet seg i all hemmelighet før det store bryllupet i mai 2018. Dette har vist seg å være usant.

Les også: Meghan: Vi giftet oss tre dager før det kongelige bryllupet

– Her er vi, en måned senere, og for å være ærlig - jeg har hatt mye tid til å tenke på dette - og jeg tror fortsatt ikke på noe av det de sier. 17 ulike påstander fra dem har nå vist seg å være enten helt usanne eller massivt overdrevet eller umulig å bevise, sier 56-åringen i intervjuet, ifølge E! News.

– Jeg skjønner ikke hvorfor jeg må tro på mennesker som ikke forteller sannheten, legger Morgan til.

Piers Morgan er også fortsatt i harnisk over at Meghan og Harry beskylde den britiske kongefamilien for rasisme.

- Det var den mest ekstraordinære smørja av en «hit job», sier Morgan om Meghans uttalelser, ifølge Insider.

- Det var en helt forferdelig sverting av dronningen, fortsetter Morgan, med tanke på rasisme anklagene.

Les også: Sterke reaksjoner på Meghan og Harry-intervjuet: - Dette var ødeleggende

Mener Harry må ta skyld

Hertuginne Meghan fortalte også i intervjuet at hun har slitt med selvmordstanker, noe Morgan sådde tvil om.

Nå forteller han derimot at han ikke vet noe om hun hadde selvmordstanker eller ikke, men han tror fortsatt ikke at alt hertuginnen fortalte stemmer helt. Hun hevdet blant annet i intervjuet med Oprah Winfrey at hun fikk beskjed fra ansatte i kongehuset at hun ikke fikk lov til å oppsøke hjelp.

Les også: – Harry og Meghan er gode for 1,2 milliarder

Dette nekter Morgan fremdeles å tro på, og han mener prins Harry i så fall burde ta noe av skylden.

– Han legger ikke skjul på at han ønsker å hjelpe alle som føler på depresjon, angst eller selvmordstanker med å få umiddelbar hjelp, men likevel kommer kona hans og sier at hun konstant hadde selvmordstanker. Og prins Harry prøvde ikke å gi henne noe hjelp. Jeg synes det er vanskelig å tro på, for å være ærlig, sier den britiske programlederen.

Les også: Piers Morgan har vært venn med Donald Trump siden 2007, men nå er det slutt

Stormet ut i sinne

Det var som nevnt som følge av en konfrontasjon på direkten at Piers Morgan stormet ut av studio og omsider valgte å si opp jobben i «Good Morning Britain». Også dette snakker han kort om i «Tucker Carlson Today»-intervjuet.

Les også: Buckingham Palace bryter tausheten etter Harry og Meghan-intervjuet

Selv om han erkjenner at det var «idiotisk» å storme ut av studio, står han ved avgjørelsen han tok med å si opp fremfor å komme med en offentlig unnskyldning til Meghan.

– Jeg ville blitt forbannet hvis jeg hadde beklaget for noe jeg tror på. Og jeg ville ikke gå ned den veien, sier han.

Les mer om intervjuet her: Meghan kom med en sjokkerende innrømmelse

- Britene har gjennomskuet dette

Selv hevder Piers Morgan at han har fått massivt støtte for sine uttalelser om intervjuet og Meghan Markle.

- Eldre, unge, hvite og svarte, det betyr ingenting. De har kommet til meg i horder hele dagen, hver dag, sier Piers Morgan om det han hevder er en «universal støtte» han har fått etter sine uttalelser.

- Britene har gjennomskuet dette, hevder han.

Fikk 57.000 klager

Ifølge Insider kom det derimot inn hele 57.000 klager til den britiske TV-organisasjonen Ofcom i mars, på grunn av uttalelsene Morgan kom med i sendingene på Good Morning Britain 8. og 9. mars.

Det er det høyeste antall klager de har motsatt mot en TV-program noensinne.

I intervjuet med Carlson gjentar også Piers Morgan at han angrer på at han forlot TV-programmet i sinne da han ble konfrontert værmannen, men Piers Morgan sier nå at han har mange jobbtilbud han vurderer.

Og Morgan står fortsatt hardnakket på rettighetene til å uttale seg som han vil.

- Jeg burde ha lov til å være en journalist og stille spørsmål ved sannhetsgehalten i de uttalelsene og helt særlig så burde jeg også, i et demokrati, som verdsetter ytringsfrihet, får lov til å si «beklager, meg jeg tror ikke på deg».