FORNEBU (Nettavisen): Lørdag kveld gikk startskuddet for høstens danseeventyr, «Skal vi danse: All stars», der 13 tidligere «Skal vi danse»-deltakere igjen skal konkurrere og svinge seg rundt på parketten.

Les også: Dansedommeren kommer med innrømmelse rett før «Skal vi danse»-premiere: – Ble litt bitter

Alt fra cha cha cha til jive ble fremført på parketten, og først ut på dansegulvet var tidligere «Skal vi danse»-vinner og svømmer Aleksander Hetland (39).

Med sin nye dansepartner Helene Spilling (26) åpnet de festen med en tango til en remix av «Pepas» av Robin Schultz, men til tross for noen brennhete dansetrinn var det ikke alle som ble like fornøyde.

– For det første så er det nok et stort press bare det å skulle starte dette ballet. Jeg sa innledningsvis at jeg skulle være kritisk og det er jeg også nå. For meg blir det lite volum mellom kroppen og armene, du faller litt inn, startet Trine Dehli Cleve og mener Hetland har mye å gå på.

Også dansedommer Morten Hegseth (36) er enig i kritikken fra sin dommerkollega:

– Det ser ut som du tenker for mye når du danser, du må slippe deg mer løs, for det kunne vært råere, uttalte han.

Total poengsum: 6+6+7

Mer kritikk

Andremann ut på parketten var influenser Martine Lunde (26) og dansepartneren Tarjej Svalastog (24).

Til sangen «When Love Takes Over» av David Guetta feat. Kelly Rowland startet også de årets sesong med en tango, men heller ikke denne tangoen overbeviste dommerne helt.

Til tross for intense blikk og bestemte steg, mente dommerne at Lunde ble for stiv.

– Det var mye bra her, absolutt. Veldig mye fin bevegelse over gulvet, og mye av tangoteknikken i bena fikk dere til bra. Du stivner i overkroppen, og du sa at du skulle kose deg denne sesongen, og jeg er ikke helt sikker på om du overbeviste meg om akkurat det, uttalte dansedommer Trine Dehli Cleve (61).

Merete Lingjærde (60) var imidlertid mer imponert over Lundes comeback.

– Sist gang du var med var du ung og jeg synes du var litt lat. Denne gangen har du modnet, det er flott å se. Du har en fin holdning, du står bra. Men, du binder ikke bevegelsene sammen, uttalte hun.

Total poengsum: 5+5+5

– Du kommer til å overraske

Eirik Søfteland (34) gjorde på sin side «Skal vi danse»-comeback med en forrykende paso double til sangen «Cancion del Mariachi» av Los Lobos & Antionio Banderas.

Ifølge dansedommer Morten Hegseth vil Søfteland imponere stort gjennom sesongen, noe også meddommerne til Hegseth er veldig enig i. I motsetning til Lunde og Hetland mottok Søfteland ros fra dommertrioen.

– Dette skal vi si er ganske bra. Du har evnen til å blande det «metal-macho» med feminine og myke i deg. Det at du har de to motpolene i deg er veldig fint. Det er kult å se at du har masse styrke, men samtidig som du er myk, elegant og feminin. Bruk det til din fordel, oppfordret Hegseth.

– Dere hadde ikke tullet det bort med masse løft og tøys, det var en ordentlig paso doble. Vi ønsker alltid at ting kan bli litt bedre, du skal bli enda sterkere i føttene dine, hvordan du skyver deg ut, enda sterkere og tydeligere i kroppen din. Men dette var virkelig en god start, sa Trine Dehli Cleve på sin side.

Total poengsum: 7+6+6

Gjorde comeback etter 11 år

Kari Traa (48) er blant deltakerne som har hatt et langt opphold fra danseparketten. Sammen med dansepartneren Tom-Erik Nilsen (35) gjorde den tidligere skistjerna «Skal vi danse»-comeback med en tango, 11 år etter at hun gjorde det sist.

Til tross for at dansedommerne synes det var hyggelig å se Kari Traa tilbake på parketten igjen, var de likevel ikke helt overbevist over danseferdighetene.

– Du rotet det litt tid bort i hjørnet her, om det var nerver vet jeg ikke. Da blir det at man faller litt inn og mister holdningen. Da går det fra å være veldig bra til å bli litt kantete, uttalte Trine Dehli Cleve.

Hegseth var heller ikke særlig fornøyd og ga Traa en firer for sin danseprestasjon.

Total poengsum: 5+4+6


– Kveldens definitivt beste dans

En som derimot kan skryte på seg en pangstart i høstens «Skal vi danse» er Nate Kahungu (25).

Til sangen «Land Of A 1000 Dances» av Wilson Pickett fikk Kahungu og dansepartneren Nadya Khamitskaya (39) dommerne til å måpe med sin jive.

– Han er ikke bare en showman, han er legende, han er helt vill! Vi kjenner hverandre fra «Love Island», husker at alle var redd for meg. Nå er rollene snudd, jeg er livredd for deg! Fordi du er helt rå på dansegulvet, du kommuniserer med Nadya, det du leverer er så innmari bra. Dette var definitivt kveldens beste dans, ropte Hegseth mens han holdt hendene over hodet.

Ifølge dansedommer Trine Dehli Cleve var danseprestasjonen til Kahungu så bra at han gjorde dansedronninga Nadya bedre.

– Du er en showman og det som er innmari kult er at du har gjort Nadya bedre! Jive er krevende med tanke på presisjon og kicks og alt dette her men ikke minst, du danser og du formidler danseglede, det her er helhet.

Total poengsum: 8+8+8

Gjorde comeback etter angsten

For artist Agnete Saba (28) ble det et helt spesielt møte med parketten igjen. Sist hun var med i «Skal vi danse» måtte hun trekke seg fordi hun opplevde at angsten tok helt overhånd, og hun har tidligere fortalt at hun mistet seg selv helt.

Lørdag kveld var hun tilbake og åpnet sin «Skal vi danse»-sesong med en tango til «Euphoria» av Loreen.

Etter dansefremføringen ble Saba så rørt at hun tok til tårene.

Det kunne dommerne forstå godt, men likevel var det flere ting Trine Dehli Cleve savnet på parketten.

– Altså når du danser tango og dere danser tango sammen er det helt nydelig. For meg ble det for lite av det. Jeg synes dere burde dyrket mer av dansen. Dere bruker for mye tid på «utenomdanselige» ting. For meg skuffet dere bort den gode kvaliteten dere viser i dansen, uttalte hun.

Det var imidlertid Hegseth svært uenig i.

– Jeg blir veldig imponert når jeg ser på deg, du er flink til å dyrke kamera. Du er den beste her i kveld som ser i kamera, det er veldig imponerende å se på. Du er veldig tilstede, jeg merker fra Eurovision i 2016 da du opptrådte og slet mye psykisk, og ikke kom ned til pressen hvor jeg stod og ventet på deg. Nå venter jeg ikke på deg, du er her i all din kraft. Mer av deg Agnete. Fantastisk!

Total poengsum: 6+7+6

Første dans på norsk jord

En som har en litt annen «Skal vi danse»-erfaring er Lasse Matberg (32). Han vant nemlig «Skal vi danse» i Italia, men har aldri før deltatt i programmet på norsk jord.

Sammen med dansepartneren Gyda Bloch Thorsen (41) fremførte han en cha cha cha til «Titanium» av David Guetta feat. Sia, noe han hevder at han aldri har danset før.

Det mente dommerne at de trygt kunne se.

– Jeg hadde forventet at det skulle være gøyere å se på, jeg hadde litt høyere forventninger til en italiensk «Skal vi danse»-vinner, det ble litt stampete og trampete. Jeg hadde forventet litt mer, men det kan nok bli bra men jeg er ikke kjempefornøyd, uttalte Hegseth før han ga Matberg en treer for sin danseprestasjon.

Total poengsum: 4+3+4

Bommet på dansetrinnene og tok til tårene

13 år etter at Triana Iglesias (40) la «Skal vi danse»-skoene på hylla gjorde hun comeback lørdag kveld med en salsa til sangen «Dr. Beat» av Miami Sound Machine.

Med lekende bevegelser klønet den tidligere «Paradise Hotel»-programlederen det litt til i enkelte dansetrinn, men likevel klarte 40-åringen å sjarmere dansedommerne.

– Jeg kan begynne med å si at jeg ikke syns var bra først: Du har litt overtenning, og salsa skal være mye mer «smooth». Du fikk overtenning rett og slett. Men du elsker å danse, det er ingen tvil om. Det er helt grunnleggende for å klare å lykkes her. Du har mye bevegelser i kroppen, uttalte Trine Dehli Cleve.

Morten Hegseth roste også den tidligere programlederen, og til slutt ble det for mye for Iglesias som tok til tårene etter at hun mottok dommernes poengsum.

– Jeg blir så rørt, uttalte Iglesias og tok hendene til fjeset.

Total poengsum: 5+7+5

Kom med oppfordring til deltaker

Nestemann ut på parketten var den kjente Youtuberen Victor Sotberg (31) sammen med dansepartneren Philip Raabe (22).

Til sangen «Since U Been Gone» av Kelly Clarkson fremførte paret en flott cha cha cha, ifølge dommerne, men det var også andre faktorer som gjorde at dommerne klappet i hendene.

– Vi skal ikke snakke så mye om dette fordi det er ikke så veldig annerledes, men at det er to menn som danser er veldig artig og det fører gjerne til reaksjoner. For vi lever i en tid hvor det hylles og folk er veldig positive til det, men så kommer det til å være noen som mener at dette vil føre til dommedag, uttalte Hegseth før han fortsatte:

– Bli glad for de koselige komplimentene, men bli glad for dommedag-kommentarene og for å irritere noen trangsynte homofober: Det elsker vi. Dansen: Det var ikke dommedag eller fantastisk, men det var bra og jeg koste meg veldig mye.

Også dansedommer Trine Dehli Cleve sa seg enig i danseprestasjonen til Sotberg.

– Som Morten sier så er det der med samme kjønn og at folk er litt på vakt i forhold til det, men det dere klarte som var fint at man tenkte ikke over det, for dere gjorde dansen til å bli dans, og da tenkte man ikke på rollene, sa hun og fortsatte:

– Dere leverte på gulvet, men når det kommer til deg, Victor, så hadde du litt overtenning. Du var veldig høyt på tå og selv om Philip er høyere enn deg så betyr ikke det at du må danse på tå for å strekke opp til det. Alt i alt en grei første dans.

Total poengsum: 5+5+4

Overrasket med brennhet salsa

Etter tordentalen fra Hegseth gikk det ikke akkurat noe mindre stille for seg på parketten da influenser Iselin Guttormsen (35) entret parketten sammen med dansepartneren Catalin Nihu (28).

I fjor måtte Guttormsen trekke seg fra dansekonkurransen etter at hun fikk påvist brudd i ankelen og fikk treningsforbud av legen. Og nå er hun mer klar enn noen sinne til å ta sin revansje.

Til sangen «Crazy In Love» av Beyonce var det mer enn bare intense blikk og glitrende kjoler som fikk publikum til å klappe i hendene.

På parketten fremførte nemlig Guttormsen en brennhet salsa med flere frekke bevegelser. Dette fikk også dommerne til å ta til ordet for.

– Først tenker jeg at du formidler tittelen med troverdighet. Du fortjener å stå her. Du har så mye dans i deg og så mye krutt, så alt ligger til rette for deg. Men du får litt overtenning. Det ble litt for mye noen ganger, du må tone det ned litt, uttalte Merete Lingjærde.

Total poengsum: 5+6+6

Bommet på spektakulært løft

– Jeg hater «Skal vi danse», uttalte Jørgine Massa Vasstrand (33) da hun kom på en andre plass i dansekonkurransen i 2019.

Lørdag kveld var hun tilbake på parketten og fremførte en spektakulær tango til «I Love It» av Icona Pop & Charli XCX sammen med dansepartneren Santino Mirenna (28).

Til tross for at paret bommet på et av de planlagte spektakulære løftene, imponerte Vasstrand likevel stort.

– Sist du var med så debuterte du også med en tango og da sa jeg at du er nødt til å gi følelsene og lidenskapen plass i dansen hvis ikke blir det gørrkjedelig. For å si det sånn, du starter ikke der du startet sist. Du starter der du sluttet og kom på andre plass. Dette er fantastisk. Det er så bra, uttalte Merete Lingjærde opprømt.

Dehli Cleve var imidlertid ikke helt enig.

– Du er med for å vinne, og det synes. Det er masse energi. Jeg er ikke helt enig med at du er der du slapp, jeg føler det fortsatt er ting å jobbe med. Holdningen din når dere danser sammen detter sammen, nakken din faller frem. Jeg syns også til tider at du tar styringen over Santino, og i min verden er det ikke helt sånn, uttalte Trine Dehli Clece.

Total poengsum: 7+9+8

Stående applaus fra dommerne

Etter en revansjelysten Jørgine Massa Vasstrand på parketten skulle man kanskje tro at det ikke gikk an å toppe showet, men da skuespiller Cengiz Al (entret parketten var det mer enn bare jubel fra salen som rommet studioet på Fornebu.

Til sangen «Chandelier» av Sia fikk Al og dansepartneren Rikke Lund dommerne til å gråte av den sterke rumbaen.

– Frysninger her og der, jeg griner, det var helt nydelig. Fy søren, for en fyr du er! Så mye følelser, så flyt i alt av bevegelser og du forteller en historie. Musikkvideoen til Chandelier er noe av det vakreste som finnes, men glem den nå! Dette er det nye! Cengiz, jeg elsker deg!

Total poengsum: 8+9+8

Avsluttet kvelden med stil

Sist men absolutt ikke minst ut på parketten lørdag kveld var tidenes første vinner av «Skal vi danse», Katrine Moholt (40).

Til sangen «Moves Like Jagger» av Maroon 5 & Christina Aguilera danset Moholt en cha cha cha sammen med Egor Filipenko (34).

I forkant av dansecomebacket kunne Moholt røpe overfor Nettavisen at hun skulle fullføre et løft som aldri før hadde blitt gjort på «Skal vi danse» tidligere, og på parketten fullførte den tidligere «Skal vi danse»-vinneren og programlederen løftet med stil.

Det imponerte også «Skal vi danse»-dommerne:

– Det kan være ganske stor fallhøyde å gå fra å være programleder til å bli danser, men du beviser at du har ledet programmet og vært bedre enn alle danserne som har vært med, uttalte Hegseth og fortsatte:

– Det tok deg 15 minutter å si ja til å danse, det tok meg 15 millisekunder å se at du er blant de beste i kveld. Veldig bra jobba! Jeg har lyst til å se en mer rampete Katrine fremover, men det er drit bra altså.

Total poengsum: 7+8+7

Dette danset kjendisene lørdag kveld:

Aleksander og Helene - tango til «Pepas» av Robin Schultz Remix

Martine og Tarjei - tango til «When Love Takes Over» av David Guetta feat. Kelly Rowland

Eirik og Ewa - paso double til «Cancion del Mariachi» av Los Lobos & Antionio Banderas

Kari og Tom Erik - tango til «Crazy Train» av Ozzy Osbourne

Nate og Nadya - jive til «Land Of A 1000 Dances» av Wilson Pickett

Agnete og Jørgen - tango til «Euphoria» av Loreen

Lasse og Gyda - cha cha cha til «Titanium» av David Guetta feat. Sia

Triana og Ole Thomas - salsa til «Dr. Beat» av Miami Sound Machine

Victor og Philip - cha cha cha til «Since U Been Gone» av Kelly Clarkson

Iselin og Catalin - salsa til «Crazy In Love» av Beyonce

Jørgine og Santino - tango til «I Love It» av Icona Pop & Charli XCX

Cengiz og Rikke - rumba til «Chandelier» av Sia

Katrine og Egor - cha cha cha til «Moves Like Jagger» Maroon 5 & Christina Aguilera