I lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» på TV 2, ble Dag Otto Lauritzens (66) kompani hele tre medlemmer færre etter årets aller første dimmekamp på Setnesmoen leir.

Det var til slutt Thomas Hayes (26), Christopher Robin Omdahl (31), Ingrid Halstensen (35) og Sval Rosenløw Eeg (24) som hadde lavest poengsum og med det måtte ut i kamp, der kun sistnevnte fikk være med videre i kompaniet.

Les også: TV 2 legger seg flate etter «Kompani Lauritzen»-avsløring: – Har ikke blitt fanget opp

Utslåtte Ingrid Halstensen legger ikke skjul på at det var surt å ryke såpass tidlig i oppholdet.

– Det var kjedelig. Jeg følte at jeg endelig fikk kjenne litt på mestringsfølelse der inne – og da ble jeg nysgjerrig på hva mer jeg kunne få til. Så det var litt kjedelig å ryke i første dimmekamp, men jeg unnet veldig Sval å vinne, uttaler hun.

Intens opplevelse

Selv om Halstensen var en av de første som røk ut av «Kompani Lauritzen», fikk hun mye ut av tiden sin der. Hun beskriver opplevelsen som intens, og hun legger ikke skjul på at alle følelsene var forsterket under militærtjenesten.

– Det er definitivt noe av det mest spesielle og intense jeg noen gang har vært med på, sier Halstensen til Nettavisen.

Les også: Mistet besinnelsen – måtte i samtale med TV 2

Gjennom «Kompani Lauritzen» skal deltakerne tas ned i kjelleren for å kjenne på mestringsfølelse og bygge seg opp igjen. Det har ført til en del tårer i denne sesongen, og det har sjeldent vært helt tørt i øyekroken til sportsjournalisten.

– Jeg er jo et følelsesmenneske i utgangspunktet, og det skal ingenting til for at jeg blir emosjonell, sier hun.

– Jeg var klar over at det kom til å bli veldig tøft, men jeg var ikke forberedt på at det skulle bli så voldsomt.

– Prøver å være snillere med meg selv

Halstensen fikk som nevnte flere ganger kjenne at tårene trykket på, ofte fordi hun ikke følte hun presterte godt nok for laget sitt. En stor del av militærtjenesten handler om lagarbeid, men som følge av disse følelsene erkjenner hun at selvbildet fikk en liten støkk under «Kompani Lauritzen».

– Jeg liker å ha kontroll på ting, og når jeg er i omgivelser hvor jeg har kontroll, som for eksempel jobben min, da har jeg selvtillit. Men jeg er ikke den første som gir meg selv en klapp på skulderen og tenker at «nå var jeg flink», selv når man har gjort sitt beste. Jeg er kjappere på å finne ting som er dårlig enn å gi meg selv ros for ting som er bra, deler hun.

I ettertid av innspillingen har hun skjønt at dette er noe hun må bli bedre på.

– Den lille rekruttperioden har gjort meg mye mer bevisst på det, sier Ingrid Halstensen og utdyper:

– Jeg prøver å være litt snillere med meg selv, også i forhold til det militærpsykologen sa om at vi må være flinkere til å behandle oss selv som vi behandler hverandre, påpeker hun.

Les også: TV 2 inngikk spesialavtale med én av «Kompani Lauritzen»-deltakerne: Ble brutt under innspilling

Før øvrig var det ikke bare mentalt Halstensen fikk kjenne på den intense opplevelsen i ettertid av TV 2-innspillingen.

Hun fikk nemlig også noen fysiske utfordringer i tiden etter.

– Jeg hadde ikke følelse i et par av tærne mine på et halvt år, sier sportsjournalisten, og legger til at dette var grunnet bruk av feltsko store deler av døgnet i alt slags vær på innspilling.

– Men nå er det fint igjen. Det skjedde litt av seg selv. Jeg har skjønt at det er relativt vanlig, og ikke noe farlig, sier hun.

– Vil ikke skuffe Dag Otto

Halstensen har hatt en lang og variert karriere som sportsjounalist, og har blant annet dekket Tour de France.

Så da 35-åringen startet sin militærtjeneste på Setnesmoen leir, var det en gammel kjenning der. Halstensen har nemlig jobbet med oberst Dag Otto Lauritzen ved flere anledninger.

Av den grunn følte Halstensen kanskje litt på et ekstra press.

– Jeg digger Dag Otto. Han er helt strålende, og han er en varm og rettferdig person. Jeg føler ikke at han er den strengeste der inne, han er vel heller en av de snilleste i befalet. Men man har ikke lyst til å skuffe Dag Otto, sier hun.

Selv om hun kjente obersten godt fra før av, var ikke det en fordel. Halstensen understreker at det aldri var noe forskjellsbehandling mellom rekruttene på Setnesmoen leir.

– Han heiet på alle, sier hun, og legger til at de egentlig ikke så noe særlig til Lauritzen.

– Vi så dem ikke noe mer enn det man ser på TV, det var ikke sånn at han og Kristian hang rundt på kasernen.

Men selv om de ikke så noe særlig til obersten og major Kristian Ødegård (48), er Halstensen tydelig på at engasjementet og motivasjonen smittet over på deltakerne.

– Dag Otto har ekstremt lyst til at vi skal lykkes og tørre å utfordre oss selv. De vil alle få frem det beste i oss, og man merker godt at de heier på alle. Så den støtten var veldig fin.