Søndag ble Henrik Eijsink (26) kåret til vinneren av «Farmen» 2022, mens Andrea Rosli (24) måtte ta til takke med en andreplass i den populære TV 2-konkurransen. Men til tross for tapet, føler hun at hun på sett og vis har vunnet.

– Det ble en andreplass i «Farmen», men det ble en førsteplass på så mange andre ting, sier Rosli til Nettavisen.

Les også: Henrik Eijsink svarer på melkespann-kritikken

Blant annet reiste 24-åringen hjem fra «Farmen»-innspillingen med en potensiell kjæreste, Lasse Fredheim (26). De to har ikke definert seg som kjærester – men kunne under finalefesten søndag røpe at de er «veldig eksklusive».

I tillegg har hun fått et nytt syn på seg selv etter deltakelsen.

– Fremtiden ser lys ut

Overfor Nettavisen forteller nemlig Rosli at hun er veldig stolt av hvordan hun har klart seg på gården, og at hun har sett en tydelig utvikling i seg selv etter ukene på «Farmen».

– Jeg er så stolt av den kvinnen jeg holder på å bli. Jeg er mye kulere enn jeg gir meg selv «cred» for, sier Rosli og ler.

– Jeg kan så mye, jeg er ressurssterk og reflektert. Men jeg må begynne å se det selv. For det nytter ikke å være 24 år og slem med seg selv hele tiden, legger «Farmen»-finalisten til.

Av den grunn har hun nå bestemt seg for å stole mer på egen magefølelse og bry seg mindre om hva andre tenker.

Les også: Røper ukjent finaledrama: – Følte jeg måtte si fra

– Jeg skal gjøre ting jeg selv vil, ting som gjør meg glad, og ikke nødvendigvis det samfunnet forventer av meg. Jeg skal selvfølgelig være yrkesaktiv og alt det der, men jeg skal finne min vei og våge å satse på meg selv, sier hun til Nettavisen.

– Så fremtiden min ser veldig lys ut. Men jeg holder meg selv tilbake. Og det må jeg slutte med.

Ifølge 24-åringen har «Farmen»-oppholdet hjulpet henne med å innse nettopp dette, da hun i løpet av de elleve ukene på «Farmen» har innsett hvor mye hun faktisk har å by på.

Klar beskjed til kritikerne

Som nevnt endte Andrea Rosli på andreplass i «Farmen», bak Henrik Eijsink. Selv er hun fornøyd med andreplassen og stolt av vinneren, men det er derimot ikke alle TV-seerne som er like fornøyde med hvem som stakk av med seieren.

Allerede under finalen tok seerne til sosiale medier og kritiserte Eijsinks seier over Bente Rabba (55) i melkespannkonkurransen – som sikret ham finaleplassen.

Enkelte seere mente nemlig at 26-åringen jukset, noe både han selv og TV 2 siden har avkreftet.

Rosli påpeker også at konkurrenten fulgte reglene, og har en klar beskjed til de som måtte mene noe annet.

Les også: Slått ut før finalen: – Sterkt preget av problemer

– Folk som sitter i kommentarfeltet og diskuterer om vinneren var verdig eller ikke, de har ikke noe som helst greie på hva de snakker om. Henrik, Bente og jeg var der alle ukene, og alle som har vært med på. «Farmen» er en verdig vinner. Uansett hva du har gjort, hvordan du har opptrådt og om folk liker deg eller ikke, påpeker 24-åringen bestemt.

– Så jeg synes folk skal tenke seg om både én og to og tre ganger før de sier noe slemt. Vi leser kommentarfeltet og får med oss hva som skjer, og vi er bare mennesker. Seerne har sett veldig lite av det som faktisk har skjedd, og jeg synes med hånden på hjertet at Henrik fortjente seieren, sier hun.