Psykolog Benjamin Silseth (31) og ektemannen TV-profil Niklas Baarli (33) delte tidligere i år den triste beskjeden om at hunden deres, Bjarne (9), hadde fått kreft og måtte opereres.

Les også: Niklas Baarli avslører ukjent side: Har en svarteliste med folk han hater

Kjendishunden har vært mye å se på skjermen i løpet av de siste årene. Han har blant annet vært deltaker i TV 2-programmet «Gi Labb», samt dukket opp i flere episoder av underholdningsprogrammet «Sofa».

«Sjarmøren i front fikk kreftdiagnose i dag! Vi satser på at operasjoner og veterinærer klarer å ordne biffen og få han frisk og rask igjen. Bjarne er en fighter», skrev Baarli til sine 90.000 følgere til et bilde av han og hunden i mai.

Mente hunden burde avlives

Selv om paret etter flere samtaler med veterinær valgte at den ni år gamle hunden skulle bli operert for kreften, var det imidlertid ikke alle som var helt enig i at den firbeinte skulle legges på operasjonsbordet.

I forbindelse med hundens operasjon delte blant annet Silseth en melding han hadde fatt i innboksen hvor en følger uttrykte sin misnøye med at Bjarne hadde blitt operert og ikke avlivet etter kreftbeskjeden. Det slo han hardt tilbake mot på Instagrams historiefunksjon.

«Vi var innom to veterinærer som begge anbefalte å operere vekk svulsten, da Bjarne får økt livskvalitet av det. Vi spurte om avlivning/ikke operere var aktuelt, det sa begge nei til», var blant det han skrev til deres forsvar.

Og behandlingen skulle vise seg å lønne seg for hunden Bjarne. I slutten av august ble hunden friskmeldt, og Niklas Baarli kommer i den forbindelse med en klar beskjed til de som var kritiske:

– Jeg håper de dyrehaterne har satt kaffen i halsen. For nå har det vært to måneder med sykdom, men nå har han mest sannsynlig mange år igjen, sier han til Nettavisen under TV 2s høstlansering.

– De ville drepe bikkja før hans beste år har vært. Hva slags sjuke mennesker er det? Jeg vet ikke, men jeg liker dem ikke, legger han til.

Endelig kreftfri

Paret delte støtt og stadig oppdateringer om Bjarne og helsetilstanden hans da han fortsatt var under behandling, både gjennom Bjarnes egen Instagramkonto med 23.000 følgere samt på deres egne kontoer.

Og nesten to måneder med kreft kunne altså endelig paret nylig bekrefte gladnyheten om at Bjarne endelig er kreftfri.

«Han til høyre har nettopp blitt 100% friskmeldt fra en aggressiv type kreft, og kan endelig løpe i regnet uten pose på beinet! STOR takk til EMPET Løren og EMPET Skedsmo for hjelp og oppfølging! PS: husk dyreforsikring til ditt dyr!! (Ikke noe reklame, kun takknemlighet)», skrev Silseth.

Det er ingen tvil om at Silseth og Baarli er overlykkelige over at hunden deres er kreftfri, og overfor Nettavisen fastslår sistnevnte at det var riktig valg å behandle hundens sykdom.

– Det er så stas at Bjarne overlevde kreften. Det var jo ingen selvfølge, men han er en sta jævel. Ti år gammel og kreftfri. Nå håper jeg at han blir 35 år, sier en fornøyd Baarli.