I midten av februar var det premiere på andre sesong av den populære NRK-serien «Heimebane».

Serien, som allerede etter andre episode høstet mye kritikk, var svært etterlengtet blant TV-seerne. Også bestemoren til John Carew (39), Ragnhild (94) er en av dem som hadde ventet i spenning. Hun er nemlig en stor tilhenger av sesong én.

I et intervju med Her og Nå forteller imidlertid Carew at bestemoren noen ganger tror at han spiller seg selv i serien.

- Hun er der litt med pekefingeren. «Hun 17-åringen, hva er det du holder på med der?», forteller Carew til bladet, og referer til en episode i den første sesongen der Carews rolle, Michael Ellingsen, er utro mot kona si.

Saken fortsetter nedenfor.

- Bare gøy

Selv om det på langt nær stemmer at Carew har hatt sex med en 17-åring, synes har pekefingeren til bestemoren sin, bare er gøy. Bestemor Ragnhild og Carew har et sterkt bånd, og Carew benytter hver anledning til å besøke sin kjære bestemor i Heidal når han får tid.

- Men hun synes det er gøy, slik som bestemødre gjør. Hun er i god form fortsatt – en sprek 94-åring. Bestemor er en stor støttespiller og veldig viktig for meg, uten tvil, sier John.

Lik rollen

Bestemor Ragnhild er imidlertid ikke den eneste som har spekulert på om John Carew har hentet inspirasjon fra sitt eget liv til rollen som Michael Ellingsen.

I likhet med Carew er også rollen Ellingsen en tidligere proff-fotballspiller i serien «Heimebane».

Da Nettavisen møtte 39-åringen tidligere i år, avkreftet han at han spiller seg selv.

- Vi er nok ganske forskjellige, selv om vi begge har spilt fotball og er på samme alder. Men han løser ting på en annen måte enn det jeg ville gjort. I bunnen er vi er snille begge to, men han er nok litt mer utspekulert enn det jeg er i virkeligheten.