Torsdag er det premiere på den nye sesongen av «71 grader nord – Team» på TVNorge og Discovery+, der fire nye kjendisduoer blir sendt ut på oppdrag i den norske naturen.

Frank Løke (42) er blant kjendisene som deltar, i par med den tidligere «Ex on the Beach»- og «Kompani Lauritzen»-deltakeren Rikke Isaksen (27). Og skal vi tro Løke, får seerne nå se en helt annen versjon av «ActionFrank» enn tidligere.

Les også: Dette er «71 grader nord – Team»-deltakerne

– Denne gangen skal jeg være den som jobber for laget. Og sammen skal vi klare det. Så det blir ikke noe «one man show» her, sa han til Nettavisen før de la ut på tur i fjor høst.

Fikk klar beskjed hjemmefra

Ifølge Løke er det familien hans som er hovedgrunnen til at han nå gikk inn i et TV-konsept med en ny innstilling.

Tidligere har nemlig Løke stått for flere kontroversielle stunt, som da han kastet klærne under en direktesending da han deltok i «Skal vi danse» i 2018. Ifølge 42-åringen er de rundt ham lei av å forsvare stuntene han gjør på skjermen.

Derfor viser han nå en ny side av seg selv:

– Familien min, venner og kolleger er litt lei av å forsvare meg. For jeg har jo en karakter som har vist seg på dansegulvet og sånne ting. Men den kommer ikke frem her.

Les også: Linni Meister trekker leiligheten fra markedet

– Alle sier at jeg må vise hvem jeg egentlig er, den jeg er hjemme, på jobben og med familien. Jeg trenger ikke å være den bajasen som hopper rundt, sa han før TV-innspillingen.

Se hele intervjuet før avreise i videoen under:

– Kunne gått skikkelig gærent

Om Løke er en lagspiller og unngår de villeste stuntene gjenstår å se når programmet nå kommer på skjermen. Selv er han imidlertid godt fornøyd med egen innsats på turen.

Da Nettavisen møtte han under Discoverys vårlansering før jul, kunne Løke si følgende om egen oppførsel:

– Jeg ble en «team player» med stor T. Jeg fikk egoshowet mitt på K2, og i «71 grader nord» er det Rikke som skal skinne. Og det tror jeg hun kommer til å gjøre, for makan til dame har jeg aldri møtt. Rikke ga seg aldri, og klagde aldri.

– Så takket være Rikke tror jeg vi begge kommer til å gjøre en god figur, la Løke til.

Han la imidlertid ikke skjul på at det til tider også ble dramatisk på turen, uten å avsløre for mye om akkurat hva.

– Det har absolutt vært en utfordrende tur, og i tillegg holdt jeg på å drepe Rikke på veien. Det kunne gått skikkelig gærent, og turen kunne vært over før den hadde begynt. Så jeg er veldig glad for at vi begge står her nå, sa 42-åringen.