14 kjente fjes har nok en gang tatt steget inn på rekruttskolen i seerfavoritten «Kompani Lauritzen», der de skal bli testet i både psykiske og fysiske øvelser i forsøk på å bli en del av oberst Dag Otto Lauritzens (66) kompani.

I første episode kom det tydelig fram at det fysiske nivået blant deltakerne spriket, og spesielt Jon Martin Henriksen (32) havnet lenger bak enn de andre rekruttene.

Les også: «Kompani»-Iben bekrefter ryktene

«Spårtsklubben»-programlederen havnet nederst på poenglisten etter at han slet seg gjennom øvelser som sit-ups og pull-ups, og selv legger han ikke skjul på at han gruet seg til å gjenoppleve dette på TV-skjermen.

Etter episoden ble vist, har ikke tilbakemeldingene latt vente på seg.

Mer sympati enn mobbing

På styrketesten klarer programlederen to push-ups, tre sit-ups og seks hang-ups.

32-åringen innrømmer at han ikke er i sitt livs beste form, men til tross for at han trodde han skulle få mye slakt, har tilbakemeldingene derimot stort sett bare vært hyggelige.

– Det har vært mer sympati enn mobbing, og det er jo for så vidt hyggelig da. Så det går fint med meg, sier han til Nettavisen.

Han påpeker at ikke alle er godt trent, og selv har han fått høre fra toppidrettsutøvere at han har litt mer å gå på, noe han sier seg enig i.

Les også: Ble vitne til skrekkulykke: – Trodde jeg skulle dø

– Men nå skal det sies at jeg ble rammet av et eller annet i den situasjonen der. Altså, jeg klarer jo å ta sit-ups, og det måtte jeg jo bevise i «Spårtsklubben»-studioet forrige uke, sier Henriksen.

– Lar meg ikke knekke

32-åringen forteller at han fikk en form for mental sperre gjennom testen. Likevel er programlederen glad for at han sto på at dette var altfor dårlig, så han ikke begynte å unnskylde seg selv inne på «Kompani Lauritzen».

– Det hadde jeg ikke vært noe tjent med, så det er helt greit. Jeg fikk det ikke til, rett og slett. Da sviktet jeg, og det står jeg for, mener Henriksen.

32-åringen tror nemlig ikke det hadde kommet godt med å grave seg selv ned etter de fysiske testene.

Les også: Alvorlige skader, kollapser og romanserykter: Dette husker vi best fra «Kompani Laurtizen»

– Jeg lar meg ikke knekke av noen smeller, jeg blir ganske fort ferdig med det. Jeg kunne gravd meg ned etter å ha sviktet på de fysiske testene i første episode. Jeg dveler ikke så lenge med ting, og tenkte «da er det en ny dag og da går vi i hinderløypa og gønner på», sier han.

– Ikke i bedre form nå

Formen utviklet seg til det bedre under innspillingen for Henriksen, da opplevelsen hadde et aktivitetsnivå som ikke ligner noe han har vært borti tidligere.

– Én dag på «Kompani Lauritzen» føles ut som en måned i et vanlig liv. Det er så mye som skjer, og mye informasjon. Som sagt så er man jo konstant i aktivitet. Så man blir jo åpenbart i bedre form av å være der, sier 32-åringen.

Les også: Reaksjonene hagler etter Kåss-avgjørelse. Nå kommer NRK med gladnyhet

Likevel erkjenner han at han ikke nødvendigvis er så mye sprekere i dag.

– Jeg skulle ønske at jeg kunne si at jeg er i utrolig mye bedre form nå, men jeg er jo ikke det, innrømmer Henriksen.