Den prisvinnende, britiske skuespilleren er nå å se i kinofilmen «The King's Man» hvor hun spiller mot Ralph Fiennes og Rhys Ifans.

Arterton fikk sitt store internasjonale gjennombrudd som MI6-agenten Strawberry Fields i den tjueandre Bond-filmen «Quantum of Solace» fra 2008. Etter det har hun vært med i en rekke store actionfilmer som «Prince of Persia: The Sands of Time» og «Hansel & Gretel: Witch Hunters». Sistnevnte i regi av norske Tommy Wirkola.

Nå er hun tilbake i actionsjangeren, noe hun forteller at hun trives godt med. Men det var ikke alt hun forstod da hun leste manuset til «The King's Man».

− Det er veldig mange kule, drøye ting som skjer i manuset, sier hun til Nettavisen, og sikter blant annet til noen ekstraordinære scener med geiter på toppen av et fjell i Alpene.

− Men når jeg så filmen, gav det mening, ler hun.

Se hele video-intervjuet ovenfor.

Skal vi tro motspiller Djimon Hounsou bød opptakene på mange utfordringer.

− Det kuleste og det definitivt vanskeligste stuntet må være scenen der jeg kutter hodet av en kjempe! Hele sekvensen som utspiller seg på gården var krevende, men det var veldig givende når jeg først fikk det til, sier Hounsou til Nettavisen. Skuespilleren er blant kjent fra «Gladiatoren» og «Blood Diamond» - en film han ble Oscar-nominert for.

Arterton sier hun måtte lære seg mange triks med en pistol.

− Jeg synes det var skikkelig kult. Selv om jeg ikke hadde så mange krevende stunts i denne filmen, lærte jeg å gjøre mye med pistolen, smiler hun.

Et av de store høydepunktene med filmen var å jobbe med skuespillerlegenden Ralph Fiennes.

− Ralph var helt fantastisk å jobbe med. Han leverer godt og forventer det samme fra oss.

− Jeg følte at vi strakk oss for å nå forventningene hans. Samtidig er han en leken skuespiller, sier Arterton.

«The King's Man» er ute på norske kinoer.