*Nettavisen* Livsstil.

Filmen «Frost»  skulle hatt en helt annen, rå slutt

SKULLE ENDT ANNERLEDES: Elsa skulle aldri hatt et hjerte i den originale versjonen av Frost. Foto: Disney

Fansen ville blitt skuffet.

30.03.17 11:43

I o«Frost» er en av de største Disney-suksessene noensinne. Filmen handler om to søstre, Anna og Elsa, hvorav Elsa har den magiske kraften at hun kan gjøre alt til is.

Når Elsa skader Anna i tidlig alder, skilles de to søstrene og når Elsa blir dronning forsvinner hun under dramatiske omstendigheter fra dronningriket Arendell.

«Frost» har utløst tidenes heltedyrkelse av dronningfiguren Elsa hos små barn, og spesielt jenter.

H.C. Andersen

Filmen, som bygger løselig på eventyret «Snødronningen» av Hans Christian Andersen, skulle imidlertid opprinnelig vært helt annerledes. Og da hadde nok Elsa-fansen aldri eksistert.

I det originale eventyret er snødronningen en kvinne som ble forlatt ved alteret. Den historien holdt Disney-skaperne lenge på. Elsa og Anna var ikke søstre, og frieren Hans hadde forlatt Elsa ved alteret og beilet ikke til Anna.

- Vi startet med en ond, kvinnelig skurk og en uskyldig, kvinnelig heltinne og en slutt som involverte et episk slag med snømonstre som Elsa hadde skapt, sier produsent Peter del Vecho til Entertainment Weekly.

Endret historien

Skaperne fant imidlertid ut at de ikke brydde seg spesielt om hvordan det da gikk med Elsa, og dermed kastet de om på hele historien.

Istedenfor ble Elsa en litt mystisk isskapende figur som var redd for sine egne krefter og redd for å skade de hun var glad i - og det første henne til å bli en isdronning.

Selve slutten, som vi ikke skal røpe her, ble faktisk forfattet av en av tegnerne av filmen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.