Gå til sidens hovedinnhold

Filmstjerne setter sinnene i kok – får hoppe bukk over karanteneregler

Hong Kong har for tiden et av verdens strengeste karantenereglement, men det slapp Nicole Kidman å bry seg om.

Torsdag ble det bekreftet av myndighetene i Hong Kong at den prisvinnende skuespilleren Nicole Kidman, har fått særskilt unntak fra landets karanteneregler. Et regelverk som har vært like strenge med alt fra olympiske utøvere – til journalister.

South China Morning Post (SCMP) skriver at Kidman er i Hong Kong for å spille inn en serie som lages av Amazon og at hun ankom den 12. august allerede.

Les også: Eksklusivt: Nicole Kidman får tilværelsen snudd på hodet

Skulle egentlig brukt 14 dager

Alle som ankommer Hong Kong fra land som anses å ha et middels eller høyt smittenivå må i 14 eller 21 dagers karantene. Siden Kidman reiste fra Australia, som nå ligger på middels nivå i Hong Kongs oversikt, skulle altså Kidman normalt sett holdt seg i karantene, men det slapp hun, som en av få.

I en uttalelse sier myndighetene i Hong Kong at serieinnspillingen er bidragsgivende til å opprettholde den nødvendige utviklingen av Hong Kongs økonomi.

– Dette tilfellet har etter vurdering blitt tillatt å få unntak fra karantenereglene, fordi formålet ved oppholdet er å utføre profesjonelt arbeid, siteres myndighetene på av CNN.

Uttalelsen kommer i etterkant av at det har vært stor misnøye med avgjørelsen lokalt. Kidman har nemlig blitt sett ute å shoppe i Hong Kongs gater, to dager etter at hun ankom. Ifølge SCMP har det satt sinnene i kok og flere ba myndighetene om en forklaring.

Ifølge myndighetene har Kidman ikke brutt reglene og de sier hun har holdt seg innenfor de rammene som er befattet av karanteneunntaket hun fikk.

Les også: Filmet ekstremt voldelige scener i Big Little Lies: - Mannen min så på gjennom hele opptaket

Stor stjerne

Den australske skuespilleren som har vært på Hollywood-stjernehimmelen siden 90-tallet, har de senere år gjort braksuksess med roller i Big Little Liars og Bombshell.

De mange årene med suksess har gjort godt for lommeboka, og ifølge enkelte medier skal hun ha en formue tilsvarende 2,3 milliarder kroner.

Skal man spekulere i hva hun gjør i Hong Kong, går ryktene om at hun skal ha en rolle i filmatiseringen av boken «The Expatriates», som handler om tre amerikanske kvinner – som bor i Hong Kong. Bokens rettigheter er kjøpt opp av Amazon, som har uttalt at det skal lages serie av boken.